Vriesea 'Goldstar'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vriesea 'Goldstar' is een prachtige en opvallende bromelia met langwerpige bladeren die in een punt uitlopen. De bladeren hebben een heldergroene kleur met aantrekkelijke gele strepen en stippen, wat zorgt voor een opvallend uiterlijk. De plant produceert een opvallende bloeikolf met heldere rode of oranje bloemen die uit het midden van de bladrozet komen. Vriesea 'Goldstar' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. Deze plant brengt een vrolijke en exotische sfeer in huis of op kantoor.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft veel licht nodig en regelmatig water, maar is verder vrij eenvoudig te verzorgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig is maar niet drassig. Laat de plant tussen watergeefbeurten door een beetje opdrogen.

  De plant houdt van indirect zonlicht, vermijd blootstelling aan felle zon. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant op een plek met helder, maar indirect licht.

  Ja, de plant houdt van warme temperaturen en gedijt het best in een omgeving met een constante temperatuur tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht en temperatuurschommelingen. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt ook om een warm en vochtig klimaat te creëren.

  De Vriesea 'Goldstar' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot soms zelfs enkele maanden aanhouden.

  Ja, de Vriesea 'Goldstar' is luchtzuiverend. Kamerplanten in het algemeen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het regelmatig verzorgen en schoonmaken van de plant kan de luchtzuiverende eigenschappen versterken.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen boven of onder dit bereik kunnen schadelijk zijn voor de plant en de groei belemmeren. Het is dus belangrijk om de plant op een geschikte plek te plaatsen om optimale groei te bevorderen.

 • Het is niet nodig om de Vriesea 'Goldstar' te snoeien, aangezien deze plant geen specifieke snoei vereist. Je kunt dode bladeren verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Geef de plant water als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Vriesea 'Goldstar' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bromelia's of orchideeën voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende en lichtzure potgrond met een hoog organisch gehalte. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten. Vermijd gebruik van zware kleigrond, omdat dit de drainage kan belemmeren.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en moet beschermd worden tegen direct zonlicht. Houd de grond altijd vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Het is ook aan te raden om regelmatig dode bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan ook gedijen in wat schaduw. Zorg ervoor dat de plant nooit direct zonlicht krijgt, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Plaats de plant dicht bij een raam voor voldoende lichtinval.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden en de plant te beschermen tegen tocht en kou. Zorg voor een constante en comfortabele omgevingstemperatuur voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet hoog zijn, tussen de 60-80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schaal met water te plaatsen. Lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant aantasten.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en houd de dosering aan zoals aangegeven op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met het geven van voeding.

 • Omschrijving

  Vriesea 'Goldstar' is een prachtige en opvallende bromelia met langwerpige bladeren die in een punt uitlopen. De bladeren hebben een heldergroene kleur met aantrekkelijke gele strepen en stippen, wat zorgt voor een opvallend uiterlijk. De plant produceert een opvallende bloeikolf met heldere rode of oranje bloemen die uit het midden van de bladrozet komen. Vriesea 'Goldstar' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. Deze plant brengt een vrolijke en exotische sfeer in huis of op kantoor.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.