Eustoma russellianum 'Bolero Blue Rim'

Eustoma russellianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Eustoma russellianum 'Bolero Blue Rim' is een prachtige en elegante plant met enkele bloemstelen. De bloemen zijn trompetvormig en hebben een mooie blauwe kleur met een witte rand. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De 'Bolero Blue Rim' is een populaire keuze voor boeketten en bloemstukken vanwege zijn sierlijke uitstraling. Zorg voor een zonnige standplaats en regelmatige bewatering om optimaal van deze plant te genieten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een locatie met helder, indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige en zwakke stelen.

  Deze plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de waterbehoefte verminderen.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook enkele uren per dag direct zonlicht verdragen. Te veel direct zonlicht kan echter bladverbranding veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant tegen felle middagzon te beschermen.

  Deze plant houdt van warmte en heeft een minimale temperatuur van 18 graden Celsius nodig. Zet de plant op een warme en lichte plek in huis om optimaal te kunnen groeien. Vermijd tocht en temperatuurschommelingen om de plant gezond te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 10 weken duren.

  Ja, de Eustoma russellianum 'Bolero Blue Rim' heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze plant kan schadelijke stoffen in de lucht filteren en zo zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant is essentieel voor optimale luchtzuiverende werking.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te ver onder of boven deze range komt.

 • De Eustoma plant moet regelmatig worden gesnoeid om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant uitdroogt.

  De Eustoma russellianum 'Bolero Blue Rim' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Het is aan te raden om af en toe de bovenste laag potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd is om rotting van de wortels te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant nooit met zijn wortels in stilstaand water staat.

  De plant moet regelmatig water krijgen, zonder dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik eens in de twee weken plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig het stof van de bladeren afvegen met een zachte vochtige doek. Vermijd het gebruik van sterke schoonmaakmiddelen, aangezien dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden.

  De Eustoma russellianum 'Bolero Blue Rim' heeft veel direct zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag in het zonlicht staat. Plaats de plant het liefst voor een raam op het zuiden of westen.

  Deze plant gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige plekken zoals open ramen of deuren.

  Eustoma russellianum 'Bolero Blue Rim' gedijt het best bij een gematigde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad voor de Eustoma russellianum 'Bolero Blue Rim' is licht zuur tot neutraal (pH 6.0-7.0). Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en aanpassingen te maken indien nodig. Bij een te hoge of te lage zuurgraad kunnen voedingsstoffen niet goed opgenomen worden door de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren.

 • Omschrijving

  De Eustoma russellianum 'Bolero Blue Rim' is een prachtige en elegante plant met enkele bloemstelen. De bloemen zijn trompetvormig en hebben een mooie blauwe kleur met een witte rand. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De 'Bolero Blue Rim' is een populaire keuze voor boeketten en bloemstukken vanwege zijn sierlijke uitstraling. Zorg voor een zonnige standplaats en regelmatige bewatering om optimaal van deze plant te genieten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.