Celosia Kosmo Vanilla

Celosia Spicata type

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Celosia Kosmo Vanilla er en iøjnefaldende plante med fløde-gule blomster, der ligner luftige plys. Blomsterne er kompakte og vokser i tætte klynger på robuste stængler. Planten har en busket vækst og kan blive op til ca. 30-40 cm høj. Kosmo Vanilla er et smukt supplement til bede, bede og blomsterkasser og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne sort blomstrer fra sommer til efterår og trives godt på solrige steder med veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, "Celosia Kosmo Vanilla" er ikke stedsegrøn. Det er en årlig haveplante, der visner efter blomstringsperioden, og skal normalt plantes igen i den næste vækstsæson.

  Denne haveplante er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve udendørs ved temperaturer under 5°C. Derfor anbefales det at bringe planten indendørs i vintermånederne for at undgå frostskade.

  Ja, Celosia Kosmo Vanilla er en nem at vedligeholde haveplante, der kræver minimal pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand og fjerne de gamle blomster for at fremme blomstringen. Derudover trives planten godt i fuld sol og i veldrænet jord.

  For denne plante anbefales det at give cirka 20 til 30 centimeter plads mellem hver plante. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Tag også hensyn til eventuelle nærliggende planter for at opretholde tilstrækkelig luftcirkulation.

  Haveplanter som Celosia Kosmo Vanilla trives bedst i direkte solskin. Det anbefales at give planten mindst 6 timers direkte sollys om dagen. I skyggen vokser planten dårligere og kan producere færre blomster.

  Haveplanter som disse har generelt brug for vand to til tre gange om ugen, afhængigt af jordens fugtighed og omgivelsestemperaturen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mætte den med vand. At kontrollere jorden regelmæssigt, før du vander, kan hjælpe med at bestemme, hvornår planten har brug for vand.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af dens blomster og nektar. Det er en attraktiv plante for bestøvende insekter i haven.

  Ja, blomsterne på denne plante tiltrækker forskellige insekter, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover kan planten give ly til små dyr. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Planten blomstrer normalt fra juni til september, og blomstringen kan vare cirka 10-12 uger. Blomsterne har en blød vaniljefarve og kan holde sig længe.

  Ja, planten kan godt tage imod fuld sol og trives bedst på solrige steder. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når den står i fuld sol. Sørg også for, at jorden dræner godt for at undgå rådne rødder.

  Nej, planten er ikke spiselig og dyrkes primært som prydblomst i haver. Det frarådes at indtage blade eller blomster. Der er ingen kulinariske anvendelser kendt for denne plante.

  Ja, Celosia Kosmo Vanilla har egenskaben at dæmpe lyd ved hjælp af bladene og stænglerne. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en rolig atmosfære i haven. Det er dog ikke en plante, der specifikt er dyrket til lyddæmpning.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at fremme en kompakt vækst og fjerne visne blomster. Brug en skarp beskæresaks til at klippe grenene lige over ny vækst. Beskæring om foråret kan stimulere planten til at producere flere blomster i vækstsæsonen.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand ved rødderne og undgå at sprøjte bladene for at undgå skimmel.

  Jorden til denne plante skal være godt drænet og let, helst blandet med lidt organisk materiale. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Om nødvendigt skal planten ompottes i foråret i en potte med frisk pottemuld.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig og undgå vandoverløb. Gød planten regelmæssigt med organisk gødning for optimal vækst og blomstring.

  Celosia Kosmo Vanilla trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og er beskyttet mod hård vind. Placer planten helst på et beskyttet sted i haven.

  Det anbefales at beskytte haveplanter som denne omhyggeligt om vinteren ved f.eks. at anvende muld eller halm ved plantens base. Derudover kan en beskyttende afvikling såsom havefiber eller jutedug hjælpe med at beskytte planten mod frost. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frostperioden begynder.

  Have duftende planter af Cedelosia Kosmo Vanilla brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for tilstrækkeligt med næring ved regelmæssig tilførsel af planteføde. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen.

  Haveplanter som disse elsker en nærende jord og kan gødes med en generel gødning til blomstrende planter. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt i vækstsæsonen, i henhold til instruktionerne på gødningspakken. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulch kan hjælpe med at holde på fugt, undertrykke ukrudtsvækst og forbedre jordkvaliteten. Brug organisk materiale såsom træflis eller kompost som mulch omkring planten. Sørg for, at mulchlaget ikke placeres direkte mod stænglerne for at undgå rådne.

  Haveplanter som Celosia Kosmo Vanilla foretrækker neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 anses for ideel til optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at teste jordens pH regelmæssigt og eventuelt korrigere den, hvis det er nødvendigt.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du regelmæssigt udføre inspektioner for at opdage eventuelle skadedyr. Du kan også bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie til at bekæmpe skadedyr. Det er vigtigt at undgå, at planten bliver for våd, da dette kan tiltrække svamp og skadedyr.

 • Beskrivelse

  Celosia Kosmo Vanilla er en iøjnefaldende plante med fløde-gule blomster, der ligner luftige plys. Blomsterne er kompakte og vokser i tætte klynger på robuste stængler. Planten har en busket vækst og kan blive op til ca. 30-40 cm høj. Kosmo Vanilla er et smukt supplement til bede, bede og blomsterkasser og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne sort blomstrer fra sommer til efterår og trives godt på solrige steder med veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.