Lobelia erinus 'Richardii'

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lobelia erinus 'Richardii' er en lav og kompakt plante med lystblå blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Det er en flerårig plante, der trives godt på solrige til halvskyggefulde steder og i veldrænet jord. Blomsterne på denne Lobelia tiltrækker mange bier, sommerfugle og andre bestøvere. 'Richardii' er et populært valg til hængende kurve, bede og stenbede på grund af den klare farve og langvarige blomstring. Regelmæssig fjernelse af visne blomster vil opmuntre planten til at producere kontinuerligt nye blomster og forbedre det generelle udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og bevarer sit løv hele året rundt. Det er et populært valg til havebeplantning på grund af dets vedvarende grønne udseende. Planten giver farve og struktur i haven året rundt.

  Planten er hårdfør ned til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost i vintermånederne. Planten tåler ikke streng frost særlig godt.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og regelmæssigt gøde for optimal vækst og blomstring. Beskær døde blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden.

  Lobelia erinus 'Richardii' har brug for ca. 10-15 centimeter plads mellem planterne. Det er en jorddækkeplante, der spreder sig godt, så sørg for at tage højde for dette ved plantningen. Sørg for tilstrækkelig plads til, at planten kan udvikle sig og vokse.

  Planten trives generelt bedre i fuld sol, men kan også trives godt i delvis skygge. Sørg for, at planten stadig får mindst 4-6 timers sollys om dagen for optimal vækst. I fuldstændig skygge kan blomstringen falme, og væksten kan bremse.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme og tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt kræver planten omkring 1-2 gange om ugen vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare blomster og nektaren, de producerer. Det er et smukt tilføjelse til en have eller en bed, hvis du ønsker at tiltrække disse insekter.

  Udendørs planter bidrager generelt ikke til biodiversiteten, da de ofte ikke er indfødte og ikke giver nogen væsentlig bidrag til fødekæden for lokalt dyreliv. Det er bedre at vælge indfødte plantearter for at støtte biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra maj til september, og blomstringsperioden kan vare i op til 4 måneder. Blomsterne er blå og vokser i klaser.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og vil trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr for at forhindre udtørring. Hold jorden fugtig, men ikke for våd.

  Nej, Lobelia erinus 'Richardii' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der er giftig, hvis den indtages. Det anbefales derfor ikke at indtage denne plante.

  Ja, denne plante har en begrænset lyddæmpende virkning på grund af bladene og stænglerne, der kan absorbere lyden til en vis grad. Dog vil effekten være minimal i forhold til specifikke lyddæmpende planter som bambus eller kristtorn. Generelt vælges haveplanter ikke primært på grund af deres lyddæmpende egenskaber.

 • Beskæring af denne plante er ikke strengt nødvendig, men det kan hjælpe med at fremme en kompakt og sund vækst. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede blade og blomster for at få planten til at se frisk og attraktiv ud. Overbeskæring kan dog resultere i reduceret blomstring og vækst.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i varme sommermåneder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemvædet. Undgå at planten står i vandmættet jord.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let sur til neutral og er rig på næringsstoffer for en sund vækst. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere pottemuldens fugtighed for at undgå udtørring.

  Jordkvaliteten skal være godt drænbart og frugtbar for optimal vækst. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke mudret. En let sur til neutral pH-værdi anbefales for en sund udvikling af planten.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for, at jorden er veldrænet, og vand regelmæssigt. Det er en ideel haveplante til bede og hængekurve.

  I vinterperioden er det vigtigt at beskytte planten mod frost. Dæk planten med blade, halm eller en speciel plantehætte for at beskytte rødderne. Sørg for, at jorden er godt drænbart for at undgå frostskader.

  Planten skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen. Tilføj lidt gødning om foråret for at fremme væksten.

  Planten har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter og følg anvisningerne på emballagen. Overgødskning kan føre til overdreven vækst og reduceret blomstring.

  At mulche med organisk materiale som kompost eller barkflis kan hjælpe med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Sørg for, at mulchlaget ikke kommer i kontakt med plantens stængler for at undgå skimmelsygdomme. Forny mulchlaget årligt for optimale resultater.

  Lobeliasorten 'Richardii' trives bedst i jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at sikre, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel for denne plantesort.

  For at forhindre skadedyr i denne plante er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere bladene for eventuelle skadedyr som bladlus. Det anbefales også at placere planten på et solrigt og godt ventileret sted for at mindske risikoen for svampeinfektioner. Hvis nødvendigt kan naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller insekticid sæbe anvendes.

 • Beskrivelse

  Lobelia erinus 'Richardii' er en lav og kompakt plante med lystblå blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Det er en flerårig plante, der trives godt på solrige til halvskyggefulde steder og i veldrænet jord. Blomsterne på denne Lobelia tiltrækker mange bier, sommerfugle og andre bestøvere. 'Richardii' er et populært valg til hængende kurve, bede og stenbede på grund af den klare farve og langvarige blomstring. Regelmæssig fjernelse af visne blomster vil opmuntre planten til at producere kontinuerligt nye blomster og forbedre det generelle udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.