Petunia 'Avalanche Lilac'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Avalanche Lilac' er en smuk hængende plante med iøjnefaldende lilla blomster, der har et delikat udseende. Blomsterne blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne petunia har en kompakt vækst og er ideel til hængekurve, blomsterkasser eller bede. 'Avalanche Lilac' trives bedst i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding for at vokse og blomstre godt. Denne plante tilføjer et strejf af farve og elegance til enhver have eller terrasse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Blomsterne vil visne efter en vis blomstringsperiode. Det er en årlig plante, der ikke overvintrer.

  Denne plante er ikke vinterhård og skal beskyttes mod frost indendørs i vintermånederne. Det anbefales at holde planten indendørs ved temperaturer under 10 grader Celsius. Den er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve i kolde forhold.

  Ja, Petunia 'Avalanche Lilac' er en nem plante at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og fjernelse af visne blomster for at fremme blomstring. Planten er ikke krævende og trives godt under de fleste haveforhold.

  Planten har brug for cirka 15-20 centimeter plads til at vokse og udvikle sig ordentligt. Plant dem med en afstand på cirka 20-30 centimeter fra hinanden for at give tilstrækkelig plads til luftcirkulation og vækst. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys og ikke står for tæt på andre planter.

  Petuniaer har brug for mindst 6-8 timer sollys om dagen for at vokse og blomstre ordentligt. I skyggen vil de producere færre blomster og muligvis vokse svagere. Derfor anbefales det at plante dem på et solrigt sted.

  Petunia 'Avalanche Lilac' har brug for vand i gennemsnit en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordkvaliteten. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet for at undgå rodrot. For meget vanding kan være skadeligt for planten.

  Ja, Petunia-planter tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres lyse farvede blomster og søde duft. Dette gør dem til et populært valg til haver og altaner for at tiltrække disse nyttige bestøvere. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og gødning for en sund vækst og blomstring.

  Petuniaer tiltrækker bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Deres nektar er vigtig for bestøvere, og de kan hjælpe med at fremme planterne i omgivelserne. Det er godt at have forskellige typer planter i haven, så der skabes et varieret økosystem.

  Petunia 'Avalanche Lilac' blomstrer fra maj til oktober. Blomstringsperioden kan vare op til 5 måneder.

  Ja, Petuniaer kan godt tåle fuld sol. De trives bedst på et solrigt sted med tilstrækkelig lys. Vær dog opmærksom på, at de får tilstrækkeligt med vand på varme dage.

  Nej, planten Petunia 'Avalanche Lilac' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært bruges til dekorative formål i haven. Spiselige planter er specielt dyrket til forbrug.

  Planter generelt har ikke lyddæmpende egenskaber.

 • Beskæring af planten kan hjælpe med at fremme vækst og blomstring. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere nye blomsterknopper. Beskær også døde grene og blade for at holde planten sund.

  Giv regelmæssigt vand til planten og sørg for, at jorden forbliver fugtig. Undgå dog, at rødderne konstant står i vand for at forhindre råd. Giv især ekstra vand i varme perioder og tørre forhold.

  Den bedste pottemuld til denne plante er en veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Bland eventuelt lidt kompost i pottemulden for ekstra næring.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være godt drænet og rig på næringsstoffer. En let sur til neutral pH-værdi anbefales. Sørg for god dræning for at undgå vandlogging.

  Petunia 'Avalanche Lilac' trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for veldrænet jord og undgå for våde placeringer for at undgå rodrot. Denne plante kan trives godt i bede, blomsterpotter eller hængekurve.

  Haveplanter som Petunia 'Avalanche Lilac' skal normalt beskyttes mod frost om vinteren. Dette kan gøres ved at flytte planten indendørs eller ved at bruge en beskyttelsesovertræk. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer i vintermånederne.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Gød planten en gang hver par uger for at fremme væksten.

  Have i tankerne at planter som disse har behov for regelmæssig gødskning for at forblive sunde. Brug en generel gødning til blomstrende planter for at stimulere vækst og blomstring. Gød planterne i henhold til anvisningerne på emballagen, normalt en gang hver 2-4 uger i vækstsæsonen.

  Mulch kan hjælpe med at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst ved denne plante. Brug organisk materiale såsom kompost eller træflis. Påfør et lag mulch rundt om plantens base, men sørg for at stammen ikke er dækket for at undgå skimmeldannelse.

  Den ideelle jord surhed for haveplanter er mellem 6,0 og 7,0 (pH). Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En for høj eller for lav surhed kan hindre optagelsen af næringsstoffer af planten.

  For at forebygge skadedyr i havenplanter er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planterne for tegn på skadedyr. Naturlige fjender som mariehøns kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Brug af biologiske bekæmpelsesmidler kan også være effektivt i kampen mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Petunia 'Avalanche Lilac' er en smuk hængende plante med iøjnefaldende lilla blomster, der har et delikat udseende. Blomsterne blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne petunia har en kompakt vækst og er ideel til hængekurve, blomsterkasser eller bede. 'Avalanche Lilac' trives bedst i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding for at vokse og blomstre godt. Denne plante tilføjer et strejf af farve og elegance til enhver have eller terrasse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.