Petunia 'Avalanche Pink'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Avalanche Pink' is een prachtige hangende plant met een overvloed aan roze bloemen die een echte eyecatcher zijn in de tuin of op het balkon. Deze petunia heeft een uitbundige groei en kan tot wel 30 cm hoog worden. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. 'Avalanche Pink' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is perfect voor het creëren van een kleurrijke en levendige sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia's zijn geen groenblijvende planten. Ze zijn vaak eenjarig of worden gebruikt als zomerbloeiers die afsterven bij vorst in de winter. Het zijn populaire keuzes voor hangmanden en bloembedden vanwege hun kleurrijke bloemen.

  Petunia 'Avalanche Pink' is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is een eenjarige plant die het beste gedijt in de zomerse maanden. Het is daarom aan te raden om de plant in het voorjaar te planten en in de herfst te verwijderen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke verzorging nodig. Zolang de plant regelmatig water krijgt en op een zonnige plek staat, zal hij goed gedijen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Petunia's hebben ongeveer 20 cm ruimte nodig tussen elke plant om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. De planten hebben ook voldoende zonlicht nodig om te bloeien.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om Petunia's in de zon te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Avalanche Pink' hebben normaal gesproken één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Pas indien nodig de watergift aan op basis van de weersomstandigheden en de droogte van de grond.

  Ja, Petunia's staan erom bekend vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun felgekleurde bloemen en zoete geur. Het is een echte aanwinst voor elke tuin die meer biodiversiteit wil stimuleren.

  Petunia's dragen over het algemeen niet bij aan biodiversiteit, omdat ze vaak geen inheemse plantensoorten zijn. Tuinplanten zoals de Petunia 'Avalanche Pink' worden voornamelijk gekweekt vanwege hun decoratieve eigenschappen en trekken minder insecten en dieren aan in vergelijking met inheemse planten. Om de biodiversiteit te stimuleren, kunnen inheemse planten worden gekozen die voedsel en schuilplaatsen bieden aan lokale dieren en insecten.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt gemiddeld 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de Petunia 'Avalanche Pink' is niet eetbaar. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, Petunia 'Avalanche Pink' heeft beperkte geluidsdempende eigenschappen vanwege het dichte blad en de grote hoeveelheid bloemen. Het kan een zachte buffer vormen tegen omgevingsgeluid. Echter is het geen volledige geluidsisolatie en zal het geluid niet volledig dempen.

 • Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatig snoeien om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Knip de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10 cm boven de grond voor een gezonde groei.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is zodat overtollig water makkelijk kan weglopen. Kies bij voorkeur een potgrond met toegevoegde voedingsstoffen voor een gezonde groei. Ververs de potgrond regelmatig om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH tussen 5,5 en 7,0. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de structuur en voedingswaarde te verbeteren.

  De Petunia 'Avalanche Pink' houdt van een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind en regen.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Avalanche Pink' kunnen gevoelig zijn voor vorst. Het kan helpen om de plant te bedekken met stro of bladeren tijdens koud weer. Zorg er ook voor dat de plant goed beschermd is tegen sterke wind en regen.

  De plant vereist regelmatig water geven in de zomer, en matig water geven in de winter. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant elke twee weken vloeibare voeding tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een universele meststof met voldoende stikstof voor gezonde groei en bloei. Pas op met overbemesting om beschadiging van de plant te voorkomen.

  Het is belangrijk om de grond rondom deze plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan bestaan uit compost, boomschors of houtsnippers. Het regelmatig aanbrengen van mulch bevordert de gezondheid en groei van tuinplanten.

  Tuinplanten zoals Petunia's gedijen het beste in neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een optimale pH-waarde zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en een gezonde groei van de plant.

  Er zijn verschillende soorten ongedierte die tuinplanten kunnen aantasten, zoals bladluizen, trips en rupsen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Petunia 'Avalanche Pink' is een prachtige hangende plant met een overvloed aan roze bloemen die een echte eyecatcher zijn in de tuin of op het balkon. Deze petunia heeft een uitbundige groei en kan tot wel 30 cm hoog worden. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. 'Avalanche Pink' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is perfect voor het creëren van een kleurrijke en levendige sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.