Petunia 'Avalanche Red'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia 'Avalanche Red' is een prachtige en opvallende plant met helderrode bloemen. De bloemen hebben een trompetvormige vorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. De 'Avalanche Red' trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en zonlicht nodig heeft om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, petunia 'Avalanche Red' is niet groenblijvend. Het is een éénjarige plant die in de zomer bloeit en in de herfst zal afsterven. Het wordt aanbevolen om jaarlijks te vervangen om een constante bloei te behouden.

  Petunia 'Avalanche Red' is niet winterhard en kan niet overleven in koude temperaturen. Het wordt aanbevolen om deze plant te beschermen tegen vorst of binnenshuis te houden tijdens de wintermaanden. Deze plant is geschikt voor in tuinen of als perkplant.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden. Zolang je regelmatig water geeft en de dode bloemen verwijdert, zal hij goed gedijen in de tuin. Deze plant is niet veeleisend en groeit goed in de meeste bodemsoorten.

  Petunia 'Avalanche Red' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze genoeg licht en lucht krijgen. Het is aan te raden om de planten niet te dicht op elkaar te planten om overwoekering te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Avalanche Red' hebben over het algemeen veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze planten op een plek te zetten waar ze minimaal zes uur zonlicht per dag krijgen. Groei in de schaduw kan de bloei verminderen en de plant zwakker maken.

  De Tuinplant Petunia 'Avalanche Red' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Water de plant ongeveer 2-3 keer per week, afhankelijk van de omstandigheden en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het kan dienen als een goede bron van voedsel voor deze insecten in de tuin. Het is een populaire keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het behoud van biodiversiteit.

  Petunia's hebben meestal niet veel toe te voegen aan de biodiversiteit omdat ze vaak hybriden zijn die weinig nectar bevatten. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die het meest geschikt zijn voor tuinen en balkons. Voor meer biodiversiteit in de tuin zijn inheemse planten vaak een betere keuze.

  Petunia 'Avalanche Red' bloeit gewoonlijk van juni tot september. De bloeiperiode kan ongeveer 4 maanden duren.

  Ja, Petunia 'Avalanche Red' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die veel zonlicht nodig heeft om goed te gedijen. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de Petunia 'Avalanche Red' is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Petunia 'Avalanche Red' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Tuinplanten zijn over het algemeen niet geschikt om geluid te dempen. Het gebruik van andere materialen zoals beplanting of speciale geluidswerende materialen kan beter helpen bij geluidsdemping.

 • Voor deze plant is het aan te bevelen om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei indien nodig ook lange scheuten weg om een compacte groei te stimuleren. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar en verwijder geen meer dan een derde van de plant.

  Geef regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Vermijd echter dat de grond te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Voor de plant is het belangrijk om te worden geplant in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en de plant verdraagt geen natte grond. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft. Zorg voor voldoende voeding in de bodem door regelmatig bemesten.

  De Petunia 'Avalanche Red' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Plaats de plant op een locatie waar hij minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten tijdens de koudste maanden.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Avalanche Red' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, volg daarom altijd de instructies op de verpakking.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, het helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals stro, houtsnippers of compost als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houd het weg van de stelen om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals Petunia 'Avalanche Red' ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de groei en bloei van de plant kan beïnvloeden. Het regelmatig testen van de bodem en het aanpassen van de zuurgraad indien nodig, kan bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kun je kiezen voor verschillende methoden zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op ongedierte en deze indien nodig te verwijderen. Tot slot kan het helpen om de planten gezond en sterk te houden door ze op de juiste manier te verzorgen, zodat ze minder vatbaar zijn voor plagen.

 • Omschrijving

  De Petunia 'Avalanche Red' is een prachtige en opvallende plant met helderrode bloemen. De bloemen hebben een trompetvormige vorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. De 'Avalanche Red' trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en zonlicht nodig heeft om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.