Hydrangea macrophylla Sturdy Xian

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla Sturdy Xian is een prachtige hortensia met grote, stevige bloemen die intens roze van kleur zijn. De plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Sturdy Xian staat bekend om zijn sterke takken en goede weerstand tegen ziekten en plagen. Deze hortensia kan goed gedijen in zowel de volle zon als halfschaduw. De bloemen kunnen ook gedroogd worden voor decoratieve doeleinden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder is het geen veeleisende plant. Met de juiste zorg zal deze plant goed gedijen in huis.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla Sturdy Xian heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en pas water te geven als de bovenste laag droog aanvoelt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een gematigde temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende vochtigheid krijgt om uitdroging te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla Sturdy Xian bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Sturdy Xian is luchtzuiverend en helpt om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het filtert schadelijke stoffen en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een uitstekende keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van Kamerplanten. Temperaturen buiten dit bereik kunnen de plant schaden.

 • Snoei de plant in het voorjaar door de dode of beschadigde takken te verwijderen. Knip ook de verouderde bloemen weg om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant een goede vorm behoudt door regelmatig te snoeien.

  Water geven aan deze plant is belangrijk, het is aan te raden om de grond vochtig te houden maar niet te laten verdrinken. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is beter om af en toe wat meer water te geven dan vaak een beetje.

  Kies bij voorkeur voor een potgrond die licht zuur is en goed vocht vasthoudt. Meng eventueel wat compost door de potgrond voor extra voeding. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla Sturdy Xian gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal, zoals compost, voor optimale groei. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de plant voldoende voeding krijgt door regelmatig bij te mesten.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Om de bladeren stofvrij te houden, is het aan te raden de plant af en toe af te nemen met een vochtige doek. Snoei de plant na de bloei om de vorm en compactheid te behouden.

  Om de plant schoon te maken, gebruik een zachte doek of spons om stof en vuil van de bladeren af te vegen. Gebruik lauw water om eventuele spinnenwebben of insecten te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan helder maar indirect licht. Zet hem op een plek waar hij de ochtendzon kan ontvangen en de rest van de dag in het schaduw staat. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen, idealiter tussen de 50-70%. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig besproeien van de bladeren met water of het gebruik van een luchtbevochtiger helpen. Het is belangrijk om de bladeren niet te laten verkleuren of uitdrogen door een te lage luchtvochtigheid.

  Deze plant heeft een voorkeur voor zure grond met een pH tussen 5.0 en 5.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan de groei van de plant belemmeren en de bloemkleur beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale kamerplantenmest voor een optimale groei. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla Sturdy Xian is een prachtige hortensia met grote, stevige bloemen die intens roze van kleur zijn. De plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Sturdy Xian staat bekend om zijn sterke takken en goede weerstand tegen ziekten en plagen. Deze hortensia kan goed gedijen in zowel de volle zon als halfschaduw. De bloemen kunnen ook gedroogd worden voor decoratieve doeleinden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.