Zantedeschia 'Sunshine'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Sunshine' is een prachtige en opvallende plant met glanzende, gele bloemen die lijken op kelken. De bloemen hebben een opvallende gele kleur die een zonnige uitstraling geeft aan de tuin. De plant heeft donkergroene bladeren die een mooi contrast vormen met de heldergele bloemen. Zantedeschia 'Sunshine' bloeit van de lente tot de herfst en is een echte eyecatcher in borders, potten of bloemstukken. Deze plant houdt van een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Zantedeschia 'Sunshine' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in een gemiddelde woonomgeving.

  Ja, de Zantedeschia 'Sunshine' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan licht.

  De plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, ik hou van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Een lichte plek met wat gefilterd zonlicht is ideaal voor mijn groei en bloei. Plaats mij niet in de felle zon om verbranding van mijn bladeren te voorkomen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het niet te koud wordt. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen.

  De Zantedeschia 'Sunshine' bloeit meestal in de maanden april, mei en juni. De bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, de plant verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en draagt bij aan een schoner binnenklimaat. Het zorgt voor een gezondere en schonere atmosfeer in huis. Planten zoals deze kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in een binnenruimte.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Zorg voor een warme en lichte standplaats voor deze Kamerplant. Veel direct zonlicht wordt echter afgeraden.

 • Je kunt uitgebloeide bloemen en gele bladeren verwijderen door ze af te knippen met een scherpe schaar. Snoei dode of beschadigde bladeren zo dicht mogelijk bij de basis van de plant. Zorg ervoor dat je regelmatig snoeit om de plant gezond en mooi te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor een grondmix die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Herplant de plant om de paar jaar in verse potgrond voor optimale groei.

  De plant vereist een goed doorlatende en vochtige bodem van hoge kwaliteit. Een mengsel van potgrond en scherp zand is ideaal. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant moet regelmatig water krijgen, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Voed de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen met plantenvoeding.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren stofvrij te houden. Vermijd het gebruik van harde reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Vergeet niet om af en toe de pot van de plant schoon te maken om ophoping van vuil te voorkomen.

  De Zantedeschia 'Sunshine' heeft behoefte aan helder, indirect licht om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het veel natuurlijk licht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht. Zoek een locatie waar de plant gedurende de dag kan profiteren van voldoende licht.

  Deze plant gedijt het best bij een gematigde kamertemperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht om de plant gezond te houden. In de zomer kan de plant ook buiten worden geplaatst, op een beschutte plek.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet matig tot hoog zijn. Zorg voor voldoende vochtige lucht door regelmatig te sproeien en de plant op een schoteltje met water te zetten. Vermijd echter te veel vocht om schimmelvorming te voorkomen.

  De Zantedeschia 'Sunshine' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem is aan te raden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen regelmatig mest nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Sunshine' is een prachtige en opvallende plant met glanzende, gele bloemen die lijken op kelken. De bloemen hebben een opvallende gele kleur die een zonnige uitstraling geeft aan de tuin. De plant heeft donkergroene bladeren die een mooi contrast vormen met de heldergele bloemen. Zantedeschia 'Sunshine' bloeit van de lente tot de herfst en is een echte eyecatcher in borders, potten of bloemstukken. Deze plant houdt van een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.