Nephrolepis exaltata 'Green Fantasy'

Nephrolepis exaltata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Nephrolepis exaltata 'Green Fantasy' is een prachtige en decoratieve varenplant met weelderige groene bladeren. Deze plant heeft een opvallend uiterlijk door de variatie in kleur en textuur van de bladeren. De 'Green Fantasy' staat graag op een plek met indirect licht en regelmatig water geven, maar vermijd teveel direct zonlicht. Deze plant gedijt goed in een vochtige omgeving en kan een mooie toevoeging zijn aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijt goed bij regelmatig water geven en indirect zonlicht. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid hoog te houden. Het is raadzaam om de plant af en toe te verpotten en oude bladeren te verwijderen om de gezondheid te bevorderen.

  Ja, Nephrolepis exaltata 'Green Fantasy' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het vermijden van direct zonlicht zal verbranding van de bladeren voorkomen.

  De Nephrolepis exaltata 'Green Fantasy' heeft wekelijks water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te nat worden. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect licht. Te veel fel zonlicht kan de bladeren verbranden. Het is aan te raden om de plant uit de directe zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en zal het beste gedijen bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen in huis.

  De plant bloeit niet en staat bekend om zijn mooie bladeren. Het hele jaar door zul je genieten van zijn groene kleuren en elegante vorm.

  Ja, de Nephrolepis exaltata 'Green Fantasy' is luchtzuiverend. Het is een kamerplant die schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren en daardoor zorgt voor een schonere lucht in de ruimte waar hij staat. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft echter ook belangrijk voor een gezonde luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zal de groei en gezondheid van de plant ten goede komen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Deze plant mag regelmatig gesnoeid worden om dode bladeren en stengels te verwijderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade te voorkomen. Snoei in het voorjaar voor nieuwe groei.

  De Nephrolepis exaltata 'Green Fantasy' heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat overtollig water uit de pot kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  De ideale potgrond voor deze plant is een luchtige mix van turf en grof zand, met toevoeging van wat mos en schors voor extra drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Regelmatig bemesten is belangrijk voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht vochtige en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd is. Vermijd te natte of te droge omstandigheden voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de potgrond vochtig maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Houd de bladeren schoon door regelmatig te besproeien met water.

  De plant dient regelmatig stofvrij gemaakt te worden door zachtjes met een vochtige doek over de bladeren te vegen. Waterdruppels op de bladeren kunnen het beste vermeden worden om schimmelvorming te voorkomen. Af en toe kan de plant onder de douche gezet worden om stof te verwijderen en de bladeren fris te houden.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Zet hem niet in de volle zon, want dit kan bladverbranding veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt zodat hij gelijkmatig licht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur zal de groei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 50% en 80% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat de bladeren uitdrogen en bruin worden. Regematig besproeien of plaatsen in een vochtige ruimte kan helpen.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een geschikte potgrond kan helpen om de juiste omgeving te creëren voor de plant.

  Kamerplanten hebben eens in de paar weken bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot het najaar. Gebruik een vloeibare meststof voor groene planten en volg de instructies op de verpakking. Pas op dat je niet te veel meststof geeft, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Nephrolepis exaltata 'Green Fantasy' is een prachtige en decoratieve varenplant met weelderige groene bladeren. Deze plant heeft een opvallend uiterlijk door de variatie in kleur en textuur van de bladeren. De 'Green Fantasy' staat graag op een plek met indirect licht en regelmatig water geven, maar vermijd teveel direct zonlicht. Deze plant gedijt goed in een vochtige omgeving en kan een mooie toevoeging zijn aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.