Helichrysum microphyllum 'Silver Mist'

Helichrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helichrysum microphyllum 'Silver Mist' is een compacte en bodembedekkende plant met zilvergroene bladeren die bedekt zijn met een fijne viltachtige textuur. De bladeren hebben een aromatische geur en zijn ideaal voor gebruik in droogboeketten of aromatische kruidenmixen. In de zomer bloeit de plant met kleine gele bloemen die een subtiele zoete geur afgeven. 'Silver Mist' gedijt goed in zonnige standplaatsen en goed doorlatende grond, en is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borders of als randbeplanting. Het is een winterharde en droogtetolerante plant die weinig onderhoud vereist.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Geeft de voorkeur aan een beschutte standplaats tijdens koude periodes.

  Ja, deze plant is zeer eenvoudig te onderhouden. Het vereist minimale zorg en groeit goed in de meeste tuinen. Het is een sterke en veerkrachtige plant.

  Helichrysum microphyllum 'Silver Mist' heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en voldoende ruimte heeft om uit te groeien. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om hem compact te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de volle schaduw zal de groei mogelijk minder optimaal zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en zonlicht. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Het is verstandig om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en kleurrijke bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om de biodiversiteit te bevorderen. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn vaak nuttig voor de bestuiving en het behouden van een gezonde ecosysteem.

  Ja, Helichrysum microphyllum 'Silver Mist' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van nuttige insecten zoals bijen en vlinders. Het biedt ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende kleine dieren. De plant helpt zo mee aan een gezonde en evenwichtige tuinomgeving.

  Deze plant bloeit vanaf de zomermaanden tot in het najaar en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Helichrysum microphyllum 'Silver Mist' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. In de volle zon kunnen de bladeren van de plant een zilverachtige glans krijgen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn zilverkleurige bladeren en mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Helichrysum microphyllum 'Silver Mist' heeft een geluidsdempende werking dankzij de dichte bladeren en takken. Dit zorgt ervoor dat geluidsgolven worden geabsorbeerd, waardoor het geluid in de omgeving wordt verminderd. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • De plant kan in het voorjaar licht worden teruggesnoeid om de vorm compact te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen om de groei te bevorderen. Snoei met een scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels constant in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Een mix van potgrond voor zuiderse planten met extra zand kan een goede keuze zijn.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot droge vochtigheidsgraad. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Vermijd het planten in te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De Helichrysum microphyllum 'Silver Mist' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind. Deze tuinplant kan goed gedijen in zowel borders als potten op het terras.

  De plant heeft bescherming nodig in de winter, vooral als de temperaturen onder het vriespunt dalen. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Plaats de plant op een beschutte plek tegen de koude wind.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven, maar laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen. Snoei dode of droge takken in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig organische meststoffen te gebruiken, zoals compost of mestkorrels. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en niet direct op de bladeren terechtkomt om verbranding te voorkomen. Geef de planten geen mest in de herfst of winter, wanneer ze in rust zijn.

  Tuinplanten zoals deze plant profiteren van een laag mulch om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische materialen zoals bladeren, compost of boomschors als mulch rond de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en niet direct tegen de stam van de plant komt.

  De zuurgraad van de bodem waarin de plant groeit dient neutraal tot licht alkalisch te zijn voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk. Deze plant gedijt het beste in een bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of sluipwespen. Ook het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is belangrijk om problemen tijdig op te merken en aan te pakken. Daarnaast kan het helpen om de planten gezond en sterk te houden door ze op de juiste manier te verzorgen en te bemesten.

 • Omschrijving

  Helichrysum microphyllum 'Silver Mist' is een compacte en bodembedekkende plant met zilvergroene bladeren die bedekt zijn met een fijne viltachtige textuur. De bladeren hebben een aromatische geur en zijn ideaal voor gebruik in droogboeketten of aromatische kruidenmixen. In de zomer bloeit de plant met kleine gele bloemen die een subtiele zoete geur afgeven. 'Silver Mist' gedijt goed in zonnige standplaatsen en goed doorlatende grond, en is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borders of als randbeplanting. Het is een winterharde en droogtetolerante plant die weinig onderhoud vereist.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.