Impatiens (Walleriana Grp) 'Expo Rose Picotee'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens 'Expo Rose Picotee' is een prachtige eenjarige plant met helderroze bloemen en een witte rand, waardoor het een opvallende toevoeging is aan elke tuin. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Ideaal voor het opfleuren van bloembedden, borders en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens 'Expo Rose Picotee' is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige tuinplant die in de winter zal afsterven. Het wordt daarom aanbevolen om jaarlijks nieuwe planten aan te schaffen.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij temperaturen onder 10°C. Het wordt aanbevolen om deze plant binnen te houden in de winter of als eenjarige te beschouwen.

  Impatiens zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en zijn goed bestand tegen veel voorkomende tuinplagen. Regelmatig water geven en bemesten zal helpen om ze gezond en bloeiend te houden.

  Deze plant heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig tussen andere planten om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. In de volle grond kunnen meerdere planten van deze soort op ongeveer 30-40 centimeter afstand van elkaar geplant worden.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Expo Rose Picotee' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in schaduwrijke gebieden. Zorg voor voldoende water en regelmatig voeding voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Let op de omgevingstemperatuur en pas de watergift aan indien nodig.

  Ja, de Impatiens planten zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun felgekleurde bloemen en nectarrijke bloesems. Deze planten zijn een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken en ondersteunen bij hun voortbestaan.

  Impatiens 'Expo Rose Picotee' trekt voornamelijk bestuivers zoals bijen en vlinders aan, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt echter geen voedsel of schuilplaatsen voor andere dieren. Het is dus niet een plant die een grote bijdrage levert aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Expo Rose Picotee' bloeit vanaf mei tot aan de eerste vorst in het najaar. De bloemen bloeien gedurende de hele zomer, wat kan variëren van enkele maanden tot enkele maanden.

  De plant Impatiens Walleriana 'Expo Rose Picotee' houdt van halfschaduw tot schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd wordt tegen direct zonlicht.

  Nee, Impatiens (Walleriana Grp) 'Expo Rose Picotee' is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek geteeld worden voor consumptie. Consumptie van deze plant kan leiden tot maag- en darmklachten.

  Planten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking, maar kunnen wel helpen om geluid enigszins te absorberen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met speciale geluidsdempende materialen. Planten kunnen wel bijdragen aan een prettige en rustgevende omgeving in de tuin.

 • Snoei de plant regelmatig om dode bloemen en bladeren te verwijderen en de groei te stimuleren. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of vroeg in de zomer. Gebruik een scherpe snoeischaar om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot. Het is aanbevolen om de plant in de ochtend te bewateren.

  Ideale potgrond voor deze plant is een lichte, goed doorlatende potgrond met een hoge organische stofgehalte. Ook is het belangrijk dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt. Het is aanbevolen om regelmatig voeding te geven om de groei en bloei te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals Impatiens 'Expo Rose Picotee' moet goed doorlatend en vochtig zijn, en bij voorkeur licht voedzaam. Zorg ervoor dat de bodem niet te compact is en voldoende organisch materiaal bevat voor een gezonde groei van de plant. Verder is een neutrale tot licht zure bodem pH optimaal voor deze planten.

  Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar hij voldoende licht krijgt, maar niet in direct zonlicht. Impatiens groeien het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Een beschutte locatie is ideaal voor deze plant.

  Impatiens hebben bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Je kunt de plant bedekken met een dikke laag mulch om te beschermen tegen vorst. Het is ook raadzaam om de plant naar binnen te halen tijdens koudere periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg om de paar weken meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het raadzaam om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een uitgebalanceerde verhouding van stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de temperatuur van de grond te reguleren. Een laag mulch van 5-8 cm dik is ideaal voor tuinplanten zoals deze. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor Impatiens is licht zuur tot neutraal (pH 5,5-7,0). Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, trips en spint. Biologische bestrijdingsmiddelen kunnen effectief zijn bij het bestrijden van ongedierte op tuinplanten. Het is aan te raden om preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig schoonmaken van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren.

 • Omschrijving

  Impatiens 'Expo Rose Picotee' is een prachtige eenjarige plant met helderroze bloemen en een witte rand, waardoor het een opvallende toevoeging is aan elke tuin. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Ideaal voor het opfleuren van bloembedden, borders en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.