Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Imp'

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Sorbet Coconut Imp' is een compacte en bossige plant met weelderige groei. De bloemen hebben een zachte, crèmekleurige tint en hebben een opvallend contrast met het donkergroene blad. Deze viooltjes groeien goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw. Ze bloeien rijkelijk van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Ideaal voor het planten in borders, bloembakken of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn blad in de winter verliezen. Het is een vaste plant die in het voorjaar opnieuw zal uitlopen. Het is aan te raden om de plant in het najaar terug te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koudere temperaturen. Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Imp' kan buiten overleven in de winter.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven, zorgen voor voldoende zonlicht en af en toe dood bloemen verwijderen. Met een beetje liefde en aandacht zal deze plant goed gedijen in je tuin.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Imp' heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Deze planten kunnen dicht op elkaar geplant worden in borders of potten, zolang er genoeg ruimte is om zich uit te spreiden. Het is aan te raden om de planten regelmatig te snoeien om ze gezond te houden.

  Tuinviolen groeien het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder bloeien en groeien. Zorg voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Imp' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift aan indien nodig.

  Ja, Viola's trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit helpt bij bestuiving en het aantrekken van nuttige insecten die de plant helpen groeien. Viola's zijn dus zeker vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, planten uit de Viola Cornuta groep dragen bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken. Ze zorgen voor meer variatie en kleur in de tuin, wat goed is voor de algehele biodiversiteit. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten en bloemen te hebben om ecosystemen te ondersteunen.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het vroege voorjaar tot aan de late zomer. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Imp' kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige, beschutte plek in de tuin. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, de plant Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Imp' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft de potentie om geluid te dempen vanwege de bladeren, takken en eventuele bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Het is echter belangrijk om te weten dat de mate van geluidsdemping afhankelijk is van factoren zoals de grootte en dichtheid van de plant. Over het algemeen kunnen tuinplanten een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei in het voorjaar eventueel oude en zwakke takken weg om de groei te stimuleren.

  De Viola 'Sorbet Coconut Imp' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Potgrond voor tuinplanten is een geschikte keuze voor deze Viola. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd wateroverlast in de potgrond om wortelrot te voorkomen.

  Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Vermijd natte en te zware grondsoorten om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of organische mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Imp' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Vermijd te veel direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is voor optimale groei en bloei.

  In de winter kunnen Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Imp' extra bescherming nodig hebben. Dit kan worden bereikt door de planten te bedekken met een laagje mulch of bladeren en ze uit de wind te houden. Ook is het aan te raden om potten met deze planten binnen te halen of te beschermen met bijvoorbeeld noppenfolie.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant elke twee weken wat mest voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Bemest de planten in het voorjaar en zomer volgens de behoeften van de specifieke soort.

  Mulchen zorgt ervoor dat de grond vocht vasthoudt en onkruid wordt onderdrukt. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers voor optimale resultaten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten varieert meestal tussen 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van planten. Het is daarom aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig kalk of meststoffen toe te voegen.

  Voor tuinplanten zoals de Viola 'Sorbet Coconut Imp' is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, slakken en wolluizen. Als preventieve maatregel kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Bij een ernstige plaag kan een organisch bestrijdingsmiddel worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Viola 'Sorbet Coconut Imp' is een compacte en bossige plant met weelderige groei. De bloemen hebben een zachte, crèmekleurige tint en hebben een opvallend contrast met het donkergroene blad. Deze viooltjes groeien goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw. Ze bloeien rijkelijk van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Ideaal voor het planten in borders, bloembakken of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.