Viola (Cornuta Grp) 'Babyface Lavender'

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Babyface Lavender' is een viooltje met schattige kleine bloemen in een zachte lavendelkleur. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 15 cm. Het is een meerjarige plant die bloeit van het voorjaar tot in de zomer. De 'Babyface Lavender' doet het goed in borders, rotstuinen en als potplant op het terras of balkon. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan ook gebruikt worden als snijbloem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een meerjarige plant die in de lente en zomer bloeit. Zorg ervoor dat je hem in het najaar goed beschermt tegen vorst.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Babyface Lavender' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Babyface Lavender' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats zijn voldoende voor deze plant. Het is aan te raden om oude bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en luchtcirculatie is rondom de plant. Houd ook rekening met andere planten in de buurt.

  Viola (Cornuta Grp) 'Babyface Lavender' groeit het best in de volle zon tot halfschaduw, maar kan ook goed gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. In de schaduw kan de bloei wel minder uitbundig zijn.

  Deze plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Viola's worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het trekt bestuivers aan die helpen bij de bestuiving van de plant. Viola's zijn een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van deze nuttige insecten.

  Viola (Cornuta Grp) 'Babyface Lavender' trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die biodiversiteit willen bevorderen. Deze plant draagt op die manier bij aan een gezond ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit gedurende de lente en kan blijven bloeien tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om hem voldoende water te geven als hij in de volle zon staat. Zorg er ook voor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gebruikt in de tuin of als potplant. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  De Viola 'Babyface Lavender' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant.

 • Je kunt de plant na de bloei licht terugsnoeien om de vorm compact te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te bevorderen. Vermijd echter te zware snoei om de bloei niet te belemmeren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme zomers. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en bemesting voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vochtige bodems met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot licht zure pH heeft. Vermijd te natte of te droge grond.

  Viola (Cornuta Grp) 'Babyface Lavender' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Deze tuinplanten kunnen goed groeien in borders, rotstuinen of bloembakken. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten om de winter beter door te komen.

  De Viola heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen.

  Tuinplanten, inclusief Viola (Cornuta Grp) 'Babyface Lavender', kunnen het beste worden bemest met een langzaam vrijkomende meststof in het voorjaar. Gebruik een meststof die speciaal is ontworpen voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei, wat de plant ten goede komt. Kies voor organisch materiaal zoals compost of boomschors voor het beste resultaat.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Babyface Lavender' groeit het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant kan last krijgen van bladluizen, trips en slakken. Deze kunnen bestreden worden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, roofwantsen en nematoden. Daarnaast kunnen de insecten ook handmatig verwijderd worden.

 • Omschrijving

  De Viola 'Babyface Lavender' is een viooltje met schattige kleine bloemen in een zachte lavendelkleur. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 15 cm. Het is een meerjarige plant die bloeit van het voorjaar tot in de zomer. De 'Babyface Lavender' doet het goed in borders, rotstuinen en als potplant op het terras of balkon. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan ook gebruikt worden als snijbloem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.