Viola (Cornuta Grp) 'Babyface YTT'

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) 'Babyface YTT' is een compacte en bloeiende plant met schattige bloemen die lijken op viooltjes. De bloemen hebben een opvallende gele kleur met een paars hartje en een fijne bloemblaadjesstructuur. 'Babyface YTT' groeit goed in zonnige tot halfschaduwrijke plekken en bloeit rijkelijk in het voorjaar en de zomer. Deze plant wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en containers vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en makkelijke verzorging. Het is een charmante toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de herfst en winter afvallen. Het is een tuinplant die niet zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is een tuinplant die bestand is tegen milde vorst. In de winter kan het nodig zijn om extra bescherming te bieden bij strengere vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de bloemen regelmatig te bemesten voor optimale groei. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien.

  De Viola plant heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze ruimte hebben om te ademen en te bloeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de planten bij het bepalen van de plantafstand.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is aan te raden om de plant te plaatsen op een plek waar het 4-6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Het zal nog steeds goed groeien en bloeien met minder zonlicht.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en de nectar die ze produceren. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) 'Babyface YTT' is goed voor biodiversiteit, omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en nectar. Daarnaast kan het ook dienen als voedselbron voor enkele insectensoorten. Het helpt zo bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Babyface YTT' bloeit meestal van maart tot juni en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8 weken. De plant bloeit in het voorjaar en vroege zomer en is een populaire keuze voor bloembakken en borders.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Babyface YTT' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Babyface YTT' is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bloemen of bladeren wordt niet aanbevolen. Het is het beste om de plant puur ter decoratie te gebruiken.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen en kan bijdragen aan een rustige en aangename omgeving in de tuin. De plant kan omgevingsgeluiden absorberen en dempen, waardoor het geluidsniveau verminderd wordt. Het is een goede keuze voor wie op zoek is naar een geluidsdempende plant in de tuin.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte vorm en overvloedige bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar terug om de bloei te verlengen en de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant. Houd de grond vochtig, maar zorg dat er geen wateroverlast ontstaat. Geef bij warm weer extra water.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig water toe te voegen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze winterhard zijn. Het is wel aan te raden om de planten te bedekken met een laagje bladeren of stro als er strenge vorst wordt voorspeld. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerd staat om wortelrot te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Babyface YTT' heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant goed water te geven. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant in het voorjaar te bemesten.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, volg de instructies op de verpakking en bemest bij voorkeur in het voorjaar en de zomer. Let op dat de plant niet overbemest raakt om schade te voorkomen.

  Het is aan te raden om Viola (Cornuta Grp) 'Babyface YTT' te mulchen om de grond vochtig en onkruidvrij te houden. Mulch helpt ook om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en behoudt voedingsstoffen in de grond. Het beste is om organische mulch te gebruiken, zoals bladeren, stro of boomschors.

  Tuinplanten zoals deze viool houden van een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en vocht vasthoudt. Het is raadzaam om af en toe de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van schade. Ongedierte zoals bladluizen, trips en slakken kunnen worden bestreden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of door het gebruik van insectengaas. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door ze voldoende water te geven en op een goede plek te planten.

 • Omschrijving

  Viola (Cornuta Grp) 'Babyface YTT' is een compacte en bloeiende plant met schattige bloemen die lijken op viooltjes. De bloemen hebben een opvallende gele kleur met een paars hartje en een fijne bloemblaadjesstructuur. 'Babyface YTT' groeit goed in zonnige tot halfschaduwrijke plekken en bloeit rijkelijk in het voorjaar en de zomer. Deze plant wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en containers vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en makkelijke verzorging. Het is een charmante toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.