Ageratum houstonianum Artist Basso Blue

Ageratum houstonianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ageratum houstonianum Artist Basso Blue is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige blauwe bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 20-30 cm. Het blad is groen van kleur en vormt een mooi contrast met de felblauwe bloemen. De Ageratum houstonianum Artist Basso Blue is geschikt voor borders, potten en hanging baskets. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit gedurende de zomermaanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Ageratum houstonianum Artist Basso Blue is een eenjarige plant en geen groenblijvende plant. Na de bloeiperiode zal de plant afsterven en moet deze opnieuw geplant worden in het volgende seizoen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om hem tijdens strenge vorst af te dekken of naar binnen te halen. Ageratum houstonianum Artist Basso Blue is dus niet bestand tegen zeer lage temperaturen.

  Ja, de Ageratum houstonianum Artist Basso Blue is gemakkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft maar weinig zorg nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Zolang de plant regelmatig water krijgt en wat meststof af en toe, zal hij gezond blijven.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de plant. Houd ook rekening met de groei van de wortels bij het kiezen van een geschikte plantlocatie.

  Ja, de Ageratum houstonianum Artist Basso Blue groeit goed in de schaduw. Het is een plant die het goed doet op schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso Blue heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, niet te nat en niet te droog.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de kleur en geur van de bloemen. Het kan helpen om deze nuttige bestuivers naar je tuin te lokken.

  Tuinplanten dragen over het algemeen niet direct bij aan de biodiversiteit, maar kunnen wel een diversere omgeving bieden voor insecten en vogels. Aangetrokken insecten kunnen bijvoorbeeld dienen als voedsel voor andere dieren. Over het algemeen is een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten het beste voor de biodiversiteit.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso Blue bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan duren tot wel 10 weken. Het is een langbloeiende plant die kleur brengt in de tuin gedurende de zomermaanden.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is goed om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn voor consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, de Ageratum houstonianum planten hebben dichte clusters van bloemen die geluid kunnen absorberen en zo een beetje geluidsdempend kunnen zijn in de tuin. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen of planten. Het kan nog steeds een aangename toevoeging zijn voor een rustige buitenruimte.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen en bloei te stimuleren. Verwijder oude bloemen om nieuwe bloei te bevorderen en snoei in het voorjaar om de plant gezond te houden. Pas op met te veel snoeien, dit kan de groei en bloei belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in potgrond die goed doorlatend en vochtig is. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en licht zuur tot neutraal is. Verpot de plant regelmatig om de wortels gezond te houden.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende grond en staat het liefst op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft en vermijd wateroverlast. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral in koudere klimaten. Het is aan te raden om de plant in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek of stro om de wortels te beschermen. Daarnaast is het belangrijk om de plant uit de wind te plaatsen en te zorgen dat de grond goed doorlatend is.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemetjes om de groei te stimuleren. Snoei de plant na de bloeiperiode voor een compacte vorm.

  Deze tuinplant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof met een gebalanceerde verhouding van stikstof, fosfor en kalium voor optimale resultaten. Overbemesting kan de plant beschadigen, dus volg de instructies op de verpakking.

  Het gebruik van mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Door mulch te gebruiken rondom de plant, kan het de groei en gezondheid bevorderen. Kies voor organische mulch zoals boomschors of compost voor het beste resultaat.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso Blue gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan er gebruik gemaakt worden van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte kan helpen om snel actie te ondernemen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en water te geven om de weerstand te verhogen.

 • Omschrijving

  De Ageratum houstonianum Artist Basso Blue is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige blauwe bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 20-30 cm. Het blad is groen van kleur en vormt een mooi contrast met de felblauwe bloemen. De Ageratum houstonianum Artist Basso Blue is geschikt voor borders, potten en hanging baskets. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit gedurende de zomermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.