Argyranthemum frutescens Molimba Maggy White

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Molimba Maggy White is een compacte en rijkbloeiende plant met witte bloemen die lijken op madeliefjes. Deze plant heeft een bossige groeivorm en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Het blad van de plant is groen en fijn verdeeld. De Argyranthemum frutescens Molimba Maggy White is zeer geschikt voor in borders, potten of hanging baskets en bloeit vanaf het voorjaar tot aan de herfst. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Argyranthemum frutescens Molimba Maggy White is groenblijvend. De bladeren blijven het hele jaar door groen en behouden hun kleur, zelfs in de winter. Het is een mooie aanvulling voor in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen. Deze plant kan het beste worden geplant in een goed doorlatende grond en op een beschutte plek.

  Ja, de Argyranthemum frutescens Molimba Maggy White is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en langbloeiende plant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. Het snoeien van uitgebloeide bloemen bevordert de groei van nieuwe bloemen.

  Deze plant heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat hij voldoende ruimte heeft om uit te groeien zonder andere planten te verstikken. Houd bij het planten minimaal deze afstand aan voor een gezonde groei.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Argyranthemum frutescens Molimba Maggy White heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin die biodiversiteit ondersteunt.

  Deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken. Het zorgt voor een gevarieerde en kleurrijke tuin die onderdak biedt aan verschillende soorten dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit doorgaans van mei tot en met oktober en de bloei kan enkele maanden aanhouden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Verder gedijt de Argyranthemum frutescens Molimba Maggy White het beste op een zonnige standplaats.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het consumeren ervan wordt niet aanbevolen.

  De Argyranthemum frutescens Molimba Maggy White heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant staat vooral bekend om zijn prachtige bloemen en is een populaire keuze voor in de tuin.

 • Deze plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei na de bloei om nieuwe bloemen te stimuleren. Gebruik scherpe snoeischaar en verwijder ongeveer een derde van de takken om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. In de winterperiode kan de plant met wat minder water toe, controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Een potgrond speciaal voor tuinplanten is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vocht vasthoudt, maar niet te lang nat blijft. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor deze plant.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplaatst.

  Bescherm de plant tegen vorst door hem binnen te zetten in een koele, vorstvrije ruimte tijdens de wintermaanden. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat en geef hem af en toe wat water om uitdroging te voorkomen. In het voorjaar kan de plant weer naar buiten worden verplaatst.

  Deze plant vraagt weinig onderhoud en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten zijn belangrijk voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals Argyranthemum frutescens is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch de plant in het voorjaar om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch een laag van ongeveer 5-10 cm vormt rond de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam om rotting te voorkomen.

  De Argyranthemum frutescens Molimba Maggy White groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft staan. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook regelmatig controleren op ongedierte en geïnfecteerde delen van de plant verwijderen kan helpen om plagen te voorkomen. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Molimba Maggy White is een compacte en rijkbloeiende plant met witte bloemen die lijken op madeliefjes. Deze plant heeft een bossige groeivorm en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Het blad van de plant is groen en fijn verdeeld. De Argyranthemum frutescens Molimba Maggy White is zeer geschikt voor in borders, potten of hanging baskets en bloeit vanaf het voorjaar tot aan de herfst. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.