Begonia pendula 'Alexandra'

Begonia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Begonia pendula 'Alexandra' is een hangende plant met prachtige, sierlijke bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit en rood. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bladeren zijn heldergroen en hartvormig, waardoor de plant een frisse uitstraling heeft. 'Alexandra' gedijt goed in halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te kunnen groeien en bloeien. Deze Begonia is een mooie toevoeging aan hangende manden of bloempotten en zorgt voor een vrolijke en levendige sfeer in huis of in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het kleur en leven brengt, zelfs in de wintermaanden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

  De plant is niet winterhard en moet daarom vorstvrij overwinteren. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude periodes. Een minimale temperatuur van 10 graden Celsius wordt geadviseerd.

  Ja, begonia's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen goed gedijen in zowel zonlicht als halfschaduw. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langdurige bloei.

  Voor deze hangende plant is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben om te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende plek is voor de hangende takken en dat de plant niet te dicht op andere beplanting staat. Geef de plant de ruimte om zijn groeipotentieel optimaal te benutten.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs wat zon verdragen. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtig blijft en geef regelmatig voeding. De plant zal dan prachtig gedijen in schaduwrijke plekken in de tuin.

  De plant heeft 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Deze plant trekt geen vlinders en bijen aan vanwege het ontbreken van nectar en stuifmeel. Het is daarom niet bekend als een vlinder- en bijenlokkende plant.

  Tuinplanten zoals Begonia pendula dragen vaak niet direct bij aan de biodiversiteit omdat ze meestal gekweekt worden voor decoratieve doeleinden en niet inheems zijn in de natuur. Het is daarom belangrijk om ook inheemse planten aan te planten die bijdragen aan de ecologische diversiteit in de tuin.algemeen gesproken zijn tuinplanten minder geschikt voor het bevorderen van biodiversiteit dan inheemse plantensoorten.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan enkele maanden aanhouden.

  Deze plant verdraagt geen felle zon en kan beter geplaatst worden op een plek met wat schaduw. Te veel direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten met indirect zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is beter om hem alleen als decoratieve plant te gebruiken.

  Ja, de Begonia pendula plant staat erom bekend geluiden enigszins te dempen vanwege de dikke bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten. Het is voornamelijk een decoratieve plant die je tuin of terras opfleurt.

 • De Begonia pendula moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte en bossige groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om te voorkomen dat de plant beschadigd raakt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant, vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond en heeft een voorkeur voor een licht vochtige grond. Zorg ervoor dat de potgrond geen langdurige droogte ervaart om de plant gezond te houden. Het regelmatig bemesten van de potgrond kan de groei en bloei van deze plant bevorderen.

  De Bodemkwaliteit voor Tuinplanten zoals Begonia pendula 'Alexandra' vereist een goed doorlatende, humusrijke bodem. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar ook goed water kan afvoeren. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant staat graag op een plek met veel licht, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de standplaats goed geventileerd is. Een lichte plek in huis of op het balkon is ideaal voor deze plant.

  Het is belangrijk om de plant tijdens de winter te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te halen of af te dekken met stro of vliesdoek. Zorg voor een beschutte plek en vermijd blootstelling aan harde wind. Matig water geven tijdens de winterperiode.

  De plant vereist regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen. Snoei de plant om de vorm en grootte te behouden.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om eens per twee weken vloeibare mest te geven tijdens de groeiperiode. Speciale meststof voor bloeiende planten kan helpen bij het bevorderen van bloei en gezonde groei. Zorg er wel voor dat de plant niet overbemest wordt.

  Mulchen kan nuttig zijn voor tuinplanten, omdat het de bodem vochtig houdt en onkruidgroei onderdrukt. Het gebruik van organisch mulchmateriaal zoals boomschors kan helpen bij het toevoegen van voedingsstoffen aan de bodem naarmate het afbreekt. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen of stammen van planten wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en voorkomt eventuele problemen met de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten is het aan te raden om regelmatig de plant te controleren op eventuele plagen zoals bladluizen, trips of spint. Preventief kun je de plant besproeien met een mengsel van water en een paar druppels afwasmiddel. Bij hardnekkige plagen kun je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Begonia pendula 'Alexandra' is een hangende plant met prachtige, sierlijke bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit en rood. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bladeren zijn heldergroen en hartvormig, waardoor de plant een frisse uitstraling heeft. 'Alexandra' gedijt goed in halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te kunnen groeien en bloeien. Deze Begonia is een mooie toevoeging aan hangende manden of bloempotten en zorgt voor een vrolijke en levendige sfeer in huis of in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.