Zantedeschia 'Lavender Sensation'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Lavender Sensation' is een prachtige bloeiende plant met opvallende lavendelkleurige bloemen. De bloemen hebben een kenmerkende trompetvormige structuur en zijn omgeven door donkergroene bladeren. Deze plant geeft een exotische uitstraling aan elke tuin of bloembed. Zantedeschia 'Lavender Sensation' gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende bodem. Deze plant is ideaal voor het creëren van een kleurrijk accent in de tuin of als snijbloem voor boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij makkelijk te onderhouden en heeft alleen af en toe water nodig. Zorg dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig voeding in de lente en zomer. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Overbewatering kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van licht, maar niet direct zonlicht. Zorg voor een plekje met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden.

  Ja, ik hou van warmte en kan het beste groeien bij een constante temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Ik gedij goed bij een lichte en warme standplaats in huis. Tijdens de zomermaanden kan ik ook buiten worden geplaatst op een beschutte plek.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Het is aangetoond dat planten kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in een binnenruimte. Het regelmatig verzorgen van kamerplanten kan dus zorgen voor een schonere lucht in huis.

  Ja, de plant houdt van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze omgevingstemperatuur zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een geschikte plek te plaatsen om gezond te blijven.

 • De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden door de uitgebloeide bloemen en bladeren af te knippen met een scherpe snoeischaar. Snoei ook regelmatig de dode of beschadigde bladeren weg om de plant gezond te houden. Overmatig snoeien kan echter de bloei verminderen, dus wees voorzichtig.

  De Zantedeschia 'Lavender Sensation' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  De Zantedeschia 'Lavender Sensation' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar laat de wortels niet in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Een potgrond speciaal voor Kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  De Zantedeschia 'Lavender Sensation' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest voor optimale groei. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. In de groeiperiode (voorjaar en zomer) kan de plant af en toe wat plantenvoeding gebruiken.

  Verwijder regelmatig stof van de bladeren door ze af te nemen met een vochtige doek. Gebruik lauwwarm water om de bladeren schoon te maken en voorkom overmatig vocht op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of chemicaliën op de bladeren.

  De Zantedeschia 'Lavender Sensation' heeft veel licht nodig en kan het beste op een lichte plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt om goed te groeien. Vermijd direct zonlicht en te veel schaduw, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid rondom de bladeren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water om deze luchtvochtigheid te behouden. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat, om uitdroging te voorkomen.

  De Zantedeschia 'Lavender Sensation' gedijt het best in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een gezonde groei en bloei van deze plant. Overmatig zure of alkalische bodems kunnen problemen veroorzaken voor de plant.

  Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Geef de plant in de herfst en winter geen mest.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Lavender Sensation' is een prachtige bloeiende plant met opvallende lavendelkleurige bloemen. De bloemen hebben een kenmerkende trompetvormige structuur en zijn omgeven door donkergroene bladeren. Deze plant geeft een exotische uitstraling aan elke tuin of bloembed. Zantedeschia 'Lavender Sensation' gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende bodem. Deze plant is ideaal voor het creëren van een kleurrijk accent in de tuin of als snijbloem voor boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.