Narcissus (Collar Grp) 'Frileuse'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus 'Frileuse' is een prachtige lentebloeier met witte bloemen en elegante gele kroonbladeren. De bloemen van deze Narcissus hebben een zoete geur en bloeien in het vroege voorjaar. De 'Frileuse' is een compacte en stevige plant die goed gedijt in zowel borders als in potten en containers. Deze Narcissus trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin of terras. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en goede drainage krijgt voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Narcissus planten zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben weinig water en zonlicht nodig en bloeien jaarlijks zonder veel bemesting. Het is een ideale plant voor beginners en ervaren tuiniers.

  Ja, Narcissus (Collar Grp) 'Frileuse' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek waar het minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Geef de plant eens per week water totdat de grond vochtig wordt, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Pas de waterbehoefte aan op basis van de specifieke omgevingsomstandigheden en het seizoen.

  De Narcissus 'Frileuse' gedijt het beste op een plek met veel indirect zonlicht. Direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom beter om deze plant niet in de felle zon te plaatsen.

  Ja, Narcissus 'Frileuse' houdt van warmte en kan het beste gedijen bij een constante temperatuur tussen de 15-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Narcissus (Collar Grp) 'Frileuse' bloeit meestal in de maanden maart en april, en de bloei duurt ongeveer twee tot drie weken. Het is een populaire lentebloeier vanwege de mooie bloemen en de heerlijke geur.

  Narcissen zijn geen luchtzuiverende planten. Het zijn bloeiende bolgewassen die voornamelijk decoratief zijn. Andere kamerplanten kunnen wel helpen bij het zuiveren van de lucht in huis.

  Ja, Narcissus (Collar Grp) 'Frileuse' gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn gezondheid te behouden. Temperaturen buiten dit bereik kunnen leiden tot groeiproblemen.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van de Narcissus (Collar Grp) 'Frileuse' verwijderen door ze af te knippen met een schaar. Laat het blad van de plant echter met rust om de bol te laten herstellen en voedingsstoffen op te nemen voor volgend jaar. Het is belangrijk om de plant na de bloei goed water te blijven geven om de bol gezond te houden.

  De Narcissus plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit voldoende drainagegaten heeft.

  De Narcissus (Collar Grp) 'Frileuse' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De Narcissus (Collar Grp) 'Frileuse' gedijt het best in een goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig, maar niet te nat is. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en geef regelmatig meststoffen tijdens de groeiperiode. Verwijder uitgebloeide bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De bladeren van de Narcissus kunnen na de bloei verwijderd worden om de plant er netjes uit te laten zien. Verwijder ook dode bloemen om de plant gezond te houden. Houd de plant regelmatig vrij van stof door voorzichtig af te stoffen met een zachte doek.

  De Narcissus ('Frileuse') heeft veel zonlicht nodig en moet op een plek worden geplaatst waar het direct zonlicht kan ontvangen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant uit de buurt van tochtige plekken te houden.

  De ideale temperatuur voor de Narcissus Collar Group 'Frileuse' ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur constant is.

  Kamerplanten gedijen goed bij normale luchtvochtigheid in huis, tussen de 40-60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is aan te raden om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig maatregelen te treffen, zoals het gebruik van een luchtbevochtiger.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een goede vochtdoorlatendheid van de grond is belangrijk voor gezonde groei en bloei. Het regelmatig controleren en zo nodig aanpassen van de pH-waarde kan de plant helpen bij het opnemen van voedingsstoffen.

  Voor een goede groei van kamerplanten is regelmatige bemesting essentieel. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Narcissus 'Frileuse' is een prachtige lentebloeier met witte bloemen en elegante gele kroonbladeren. De bloemen van deze Narcissus hebben een zoete geur en bloeien in het vroege voorjaar. De 'Frileuse' is een compacte en stevige plant die goed gedijt in zowel borders als in potten en containers. Deze Narcissus trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin of terras. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en goede drainage krijgt voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.