Saintpaulia Chimera Sharon

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia Chimera Sharon is een prachtige vioolplant met opvallende tweekleurige bloemen. De bloemblaadjes hebben een unieke combinatie van roze en wit, wat zorgt voor een indrukwekkend kleureffect. Deze plant staat bekend om zijn compacte groei en bloeit rijkelijk met delicate bloemen. De Saintpaulia Chimera Sharon heeft een verzorging nodig met regelmatig water geven en voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van viooltjes vanwege zijn elegante uitstraling en langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig inspanning. Zorg voor een lichte standplaats en regelmatig water geven zonder dat de wortels in het water staan. Bemest de plant af en toe voor optimale groei en bloei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een plek met voldoende indirect zonlicht. Het liefst in de buurt van een raam op het oosten of westen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond om te bepalen of de plant water nodig heeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem niet in de felle zon te plaatsen. Een lichte plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Te veel zonlicht kan bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken.

  Ja, de Saintpaulia Chimera Sharon houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De Saintpaulia Chimera Sharon bloeit meestal in de maanden april tot september en de bloeiperiode kan tot wel drie maanden duren.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om de lucht te zuiveren en zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en produceert zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Verwijder de bladeren voorzichtig met een scherp mes of schaar om de gezondheid van de plant te behouden. Als de plant te groot wordt, kan deze worden teruggesnoeid om de vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de potgrond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de potgrond licht opdrogen tussen gietbeurten. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  De plant heeft een goed doorlatende en luchtige potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met meststoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt.

  Kamerplanten gedijen het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg voor een luchtige bodemstructuur en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe door te bemesten volgens de behoeften van de plant.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  De plant kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof te verwijderen van de bladeren met een zachte doek. Besproei de bladeren af en toe met water om stofdeeltjes te verwijderen en de plant fris te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Saintpaulia Chimera Sharon heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek met voldoende daglicht, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur van ongeveer 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht.

  De ideale luchtvochtigheid voor de plant is tussen de 60% en 80%. Zorg voor een constante luchtvochtigheid om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 6,5 pH. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale producten. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale kamerplantenmest en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd je aan de aanbevolen hoeveelheid.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia Chimera Sharon is een prachtige vioolplant met opvallende tweekleurige bloemen. De bloemblaadjes hebben een unieke combinatie van roze en wit, wat zorgt voor een indrukwekkend kleureffect. Deze plant staat bekend om zijn compacte groei en bloeit rijkelijk met delicate bloemen. De Saintpaulia Chimera Sharon heeft een verzorging nodig met regelmatig water geven en voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van viooltjes vanwege zijn elegante uitstraling en langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.