Pelargonium (Zonale Grp) Maike

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Maike is een compacte en bossige plant met ronde bladeren en felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling met contrasterende strepen of stippen. Deze plant is zeer geschikt voor het kweken in potten en bloembakken, maar kan ook in de volle grond worden geplant. De Maike heeft een sterke geur die doet denken aan citrus en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Met regelmatig water geven en voldoende zonlicht zal deze plant goed gedijen en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium (Zonale Grp) Maike is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die meestal in de herfst verwelkt en afsterft. Het is daarom aan te raden om nieuwe planten te kweken voor het volgende groeiseizoen.

  Tuinplanten als Pelargonium (Zonale Grp) Maike zijn niet winterhard en kunnen niet tegen vorst. Ze moeten in de winter binnen worden gehouden of op een beschutte plek. Het is raadzaam om de plant binnen te zetten wanneer de temperatuur onder de 5 graden Celsius daalt.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Maike is makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen. Ze gedijen goed in de volle zon en vereisen regelmatig water geven. Verder hebben ze weinig last van ziektes of plagen.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Maike heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt. Houd ook rekening met de grootte van de pot of de ruimte in de tuin waar de plant geplant wordt.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Maike groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant minder goed zijn en zal hij minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren blijft liggen om schimmel te voorkomen.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Maike is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken naar de tuin. Het is een ideale plant voor tuinen die bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit.

  Pelargoniums trekken bijen en vlinders aan, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin. Het is belangrijk om ook andere planten met verschillende bloeiperiodes aan te planten voor een divers ecosysteem. Zorg voor voldoende variatie en bloemen die nectar en pollen leveren voor een gezonde en gevarieerde biodiversiteit.

  De bloei van deze plant begint meestal in mei en loopt door tot in september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden en kan variëren afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Maike kan goed tegen de volle zon. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes en bescherm de plant tegen felle middagzon. In de volle zon zal de plant bloeien en groeien.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Maike is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk in de tuin wordt geplant vanwege de mooie bloemen en bladeren. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Pelargoniums hebben niet de eigenschap om geluid te dempen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten voor in de tuin of op het balkon. In het algemeen hebben planten een beperkt effect op geluidsdemping.

 • Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen weg te knippen om de groei te stimuleren. Ook kun je in het voorjaar de plant terug snoeien om hem compacter te houden. Gebruik altijd scherpe snoeischaar om beschadigingen te voorkomen.

  De Pelargonium heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en regelmatig wordt bemest om gezonde groei te bevorderen. Overmatig vocht kan leiden tot wortelrot, dus zorg voor een goede drainage.

  De "Pelargonium (Zonale Grp) Maike" groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende licht en vermijd te veel schaduw. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar een vorstvrije plek te verplaatsen of te bedekken met een dikke laag stro of bladeren. Zorg er tevens voor dat de plant niet te nat staat, omdat dit kan leiden tot rot. Snoei dode of beschadigde takken weg om de plant gezond te houden.

  Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Plaats hem op een zonnige plek en geef regelmatig voeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Voor Tuinplanten is het aanbevolen om in het voorjaar en zomer regelmatig plantenmest te geven. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen. Het is belangrijk om de meststof gelijkmatig te verdelen rond de planten en water te geven na het bemesten.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of stro. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar houd de stengels vrij om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals de Pelargonium (Zonale Grp) Maike is een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7 ideaal. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden en goed te laten groeien. Een regelmatige controle van de bodem pH-waarde wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan gedijen.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten zoals Pelargonium (Zonale Grp) Maike, kunnen preventieve maatregelen worden genomen zoals regelmatig controleren op insecten en het verwijderen van aangetaste bladeren. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt om ongedierte te bestrijden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren om eventuele problemen snel te kunnen identificeren en aanpakken.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Maike is een compacte en bossige plant met ronde bladeren en felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling met contrasterende strepen of stippen. Deze plant is zeer geschikt voor het kweken in potten en bloembakken, maar kan ook in de volle grond worden geplant. De Maike heeft een sterke geur die doet denken aan citrus en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Met regelmatig water geven en voldoende zonlicht zal deze plant goed gedijen en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.