Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Onno

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Onno is een prachtige bloeiende plant met zachte zilvergrijze bladeren en helderroze bloemen. Het is een compacte en bossige plant die perfect is voor hanging baskets, containers of tuinbedden. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant houdt van zonnige locaties en goed doorlatende grond. Zorg voor regelmatige bewatering en verwijder regelmatig dode bloemen om de plant gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar en zomer bloeit met prachtige bloemen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant kan dus niet tegen strenge vorst.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en een goede drainage te bieden. Ook heeft de plant behoefte aan voldoende zonlicht.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Onno heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en dat er voldoende afstand is tussen andere planten om overwoekering te voorkomen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en zijn natuurlijke schoonheid kan tonen.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Onno groeit het beste op een plek met veel zonlicht. In de schaduw zal de groei beperkt zijn en zal de bloei ook minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warme, droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en de plant niet te laten uitdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus laat de grond tussen gietbeurten iets opdrogen.

  Deze plant is niet specifiek bekend om vlinders en bijen aan te trekken, maar kan wel insecten zoals bijen en vlinders aantrekken vanwege de bloemen die het produceert. Het is altijd goed om bloeiende planten in de tuin te hebben om bijen en vlinders aan te trekken en te ondersteunen.

  Pelargoniums kunnen bijen en andere bestuivers aantrekken, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om diverse planten in de tuin te hebben om verschillende soorten dieren aan te trekken. Het zorgt voor een gezonde en evenwichtige omgeving voor verschillende organismen.

  De plant bloeit in de maanden mei tot en met augustus en de bloei kan tot ongeveer 10 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon en extreme hitte.

  Nee, Pelargoniums zijn giftig voor consumptie en mogen niet worden gegeten. Het is belangrijk om de planten alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken en buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Nee, deze plant is niet geluidsdempend. Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidswerende eigenschappen.

 • Het is aan te raden om de Pelargonium regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takjes om de groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water komen te staan. In de wintermaanden kan de waterbehoefte verminderd worden.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en de plant gedijt het beste in vruchtbare grond met een neutrale pH. Zorg voor voldoende vocht, maar voorkom wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemstructuur verbeteren en de groei van de plant bevorderen.

  Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Onno heeft een standplaats in de volle zon nodig. De plant gedijt het best op een plek met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om optimaal te groeien.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant naar een vorstvrije plek te verplaatsen, zoals een serre of kas. Een mulchlaag rond de plant kan ook helpen om de wortels te beschermen tegen de kou.

  De plant heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond en bemest de plant regelmatig tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Gebruik in het voorjaar en zomer een bemesting speciaal voor bloeiende planten. Volg de instructies voor de juiste dosering en frequentie om de plant gezond en vitaal te houden. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

  Mulch kan worden toegepast rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook bij het reguleren van de temperatuur van de bodem en voorkomt erosie. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Het behouden van de juiste zuurgraad zal de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het verwijderen van aangetaste bladeren, het besproeien met een biologisch bestrijdingsmiddel of het plaatsen van insectenvallen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om snel in te kunnen grijpen. Het is raadzaam om advies te vragen bij een tuincentrum of specialist in tuinplanten voor de meest effectieve bestrijdingsmethoden.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Onno is een prachtige bloeiende plant met zachte zilvergrijze bladeren en helderroze bloemen. Het is een compacte en bossige plant die perfect is voor hanging baskets, containers of tuinbedden. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant houdt van zonnige locaties en goed doorlatende grond. Zorg voor regelmatige bewatering en verwijder regelmatig dode bloemen om de plant gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.