Vriesea 'King'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'King' is een prachtige en opvallende bromelia met grote, helder groene bladeren en een opvallende rode bloemkolf. De bloemkolf steekt boven de bladeren uit en heeft felgele bloemen die zorgen voor een mooi contrast. Deze plant is een echte eyecatcher in huis en heeft weinig verzorging nodig. De Vriesea 'King' gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Door zijn tropische uitstraling brengt de Vriesea 'King' een stukje exotische sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Vriesea plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed bij indirect licht. Regelmatig stof verwijderen van de bladeren is voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in het water staan. Het is altijd beter om te weinig water te geven dan te veel.

  De Vriesea 'King' houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte standplaats met indirect zonlicht. Overmatige blootstelling aan felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt of op een wat meer schaduwrijke locatie.

  Ja, deze kamerplant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat het niet blootgesteld wordt aan koude tocht.

  De Vriesea 'King' bloeit meestal in de maanden mei tot augustus. De bloei kan tot enkele maanden aanhouden, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, kamerplanten zoals Vriesea 'King' hebben het vermogen om de lucht te zuiveren en giftige stoffen te absorberen. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan de luchtzuiverende eigenschappen versterken.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De plant gedijt goed bij deze temperatuur en zal gezond groeien. Het is belangrijk om deze temperatuur te handhaven voor optimale groei.

 • Je hoeft de Vriesea niet te snoeien, omdat de bladeren van nature afsterven en kunnen worden verwijderd door ze voorzichtig van de plant te trekken. Zorg ervoor dat je altijd schone, scherpe snoeischaren gebruikt om eventuele beschadigingen te voorkomen. Het is belangrijk om dode bladeren regelmatig te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond niet te nat is. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. Vermijd dat er water in de kelk van de plant blijft staan.

  Vriesea 'King' groeit het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Kies voor een mengsel dat speciaal is samengesteld voor kamerplanten om zo de juiste voedingsstoffen te bieden. Het gebruik van universele potgrond kan ook werken, zolang deze licht en goed belucht is.

  Een lichte en goed doorlatende potgrond is ideaal voor de Vriesea 'King'. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Voeg af en toe wat meststof toe om de plant gezond te houden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en geef regelmatig water tijdens de groeiperiode. Vermijd dat er water in de kelk blijft staan en geef de plant af en toe een sproeibeurt met lauw water. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of spons. Gebruik lauw water om eventuele vuil en stof te verwijderen. Pas op dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  "De Vriesea 'King' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder indirect licht. Een raam op het oosten of westen is ideaal."

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen plotselinge temperatuurschommelingen en tocht. De plant gedijt het beste in een warme, stabiele omgeving.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Vriesea 'King' moet tussen de 50-60% liggen om gezond te blijven. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging en bruine bladeren bij de plant.

  De Vriesea 'King' gedijt het best in een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren en tot voedingsproblemen leiden. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De plant heeft slechts af en toe wat voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting, dit kan de plant beschadigen.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'King' is een prachtige en opvallende bromelia met grote, helder groene bladeren en een opvallende rode bloemkolf. De bloemkolf steekt boven de bladeren uit en heeft felgele bloemen die zorgen voor een mooi contrast. Deze plant is een echte eyecatcher in huis en heeft weinig verzorging nodig. De Vriesea 'King' gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Door zijn tropische uitstraling brengt de Vriesea 'King' een stukje exotische sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.