Anthurium (Andreanum Grp) Vitara

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Vitara is een prachtige kamerplant met glanzende bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant behoort tot de Andreanum Groep en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. De bloemen van de Anthurium Vitara hebben een opvallende vorm en zijn zeer decoratief. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte omgeving met regelmatig water geven. De Anthurium Vitara voegt een vleugje kleur en exotische uitstraling toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Vitara is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. De plant heeft weinig water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperaturen. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Vitara heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om bladverbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet in het water staan. Laat de grond tussen het water geven goed opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Plaats de plant op een plek met matige helderheid om de beste groeiomstandigheden te bieden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Vitara houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Vitara bloeit meestal van april tot september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. Als kamerplant kan de bloei wel wat langer duren dan bij planten die buiten groeien.

  Ja, Anthuriumplanten staan ​​bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te filteren. Anthuriums kunnen bijdragen aan een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen buiten dit bereik kunnen de groei en bloei beïnvloeden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of direct zonlicht.

 • Het is niet nodig om de Anthurium regelmatig te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Knip deze bladeren zo dicht mogelijk bij de stam af met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voedingsstoffen krijgt om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geeft de plant bij voorkeur zacht water op kamertemperatuur.

  Voor deze plant is een goed doorlatende potgrond ideaal. Kies voor een potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, dit kan de wortels beschadigen.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Voeg eventueel extra bemesting toe tijdens het groeiseizoen.

  De Anthurium heeft wekelijks water nodig en staat graag op een lichte plek maar niet in de volle zon. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te stoffen en de plant af en toe te voeden met plantenvoeding.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je de plant niet te nat maakt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Vitara heeft behoefte aan helder, indirect licht. Zet de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladeren verbranden. Plaats de plant op een locatie met voldoende natuurlijk licht.

  De optimale temperatuur voor de Anthurium (Andreanum Grp) Vitara ligt tussen de 18°C en 22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15°C en vermijd extreme hitte boven de 30°C. Houd de plant op een constante temperatuur voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid tussen de 60% en 80% ligt in de omgeving waar de plant staat. Regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Vitara heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig meten en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Vitara heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Anthurium Vitara is een prachtige kamerplant met glanzende bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant behoort tot de Andreanum Groep en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. De bloemen van de Anthurium Vitara hebben een opvallende vorm en zijn zeer decoratief. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte omgeving met regelmatig water geven. De Anthurium Vitara voegt een vleugje kleur en exotische uitstraling toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.