Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Rose

Begonia (Tuberhybrida Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Rose is een prachtige bloeiende plant met kleine roze bloemen en opvallende groene bladeren. Het is een compacte plant die perfect is voor hangmanden, borders of bloempotten op het balkon. De Tenella F1 Rose heeft een lange bloeiperiode en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. De plant vereist regelmatig water geven en een goed doorlatende grond om te gedijen. Met zijn charmante uitstraling en gemakkelijke verzorging is deze Begonia een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Rose is niet groenblijvend. Hij verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer terug. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is niet winterhard en moet tijdens de wintermaanden binnenshuis worden gebracht om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant op een lichte en koele plek te zetten tijdens de winterperiode. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem te beschermen tegen tocht.

  De Begonia Tenella F1 Rose is over het algemeen makkelijk te onderhouden voor tuinliefhebbers. Het vereist regelmatig water geven en een goede lichtbron, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en veerkrachtige plant die goed gedijt in de tuin.

  De Begonia Tenella F1 Rose heeft genoeg ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te bloeien. Houd voldoende afstand tussen planten om overbevolking te voorkomen.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Rose groeit goed in de schaduw en verdraagt geen direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht om de gezonde groei te bevorderen. De plant zal gedijen in een schaduwrijke omgeving met voldoende vocht en voedingsstoffen.

  Geef de plant wekelijks water, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen. Pas de frequentie van water geven aan op basis van de behoeften van de plant.

  Ja, de Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Rose is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan door zijn kleurrijke bloemen en zoete geur, wat bijdraagt aan een gezonde en evenwichtige tuinomgeving. Het is een goede keuze voor tuinplanten die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Rose draagt niet significant bij aan biodiversiteit in vergelijking met andere bloeiende planten. Het is voornamelijk decoratief en trekt niet veel insecten of dieren aan. Om de biodiversiteit te ondersteunen, kan het nuttig zijn om ook andere plantensoorten aan te planten die specifiek bedoeld zijn om insecten en vogels aan te trekken.

  Begonia's bloeien meestal van juni tot oktober en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Gedurende deze periode produceren ze continue bloemen in verschillende kleuren en variëteiten.

  De Begonia Tenella F1 Rose gedijt het beste op een locatie met halfschaduw tot schaduw. Blootstelling aan volle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Nee, de Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Rose is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het eten van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Begonia's hebben een dicht bladerdek dat geluid enigszins kan absorberen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met echte geluidsdempende materialen. Het is dus niet de meest effectieve keuze als geluidsdempende plant.

 • Begonia's kunnen regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Voeg af en toe voeding toe om de plant gezond te houden.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Rose gedijt het beste in goed gedraineerde grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De Begonia Tenella F1 Rose plant gedijt het best op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek in de tuin met vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd direct zonlicht en tocht om de plant gezond te houden.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als deze in potten wordt gehouden. Het is aan te raden om de plant naar een vorstvrije plek te verplaatsen of te bedekken met een dikke laag stro of bladeren. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze begonia is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om te voorkomen dat voedingsstoffen wegspoelen.

  Mulchen is aan te raden bij deze plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost als mulch. Breng een laag van ongeveer 5 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels van de plant komt.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Rose gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5.5 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren en tot voedingsproblemen leiden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig maatregelen te nemen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je preventief te werk gaan door regelmatig de bladeren en stengels te controleren op eventuele insecten. Indien nodig kan je natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie gebruiken. Houd de plant ook gezond door voldoende water te geven en regelmatig te bemesten, zodat deze beter bestand is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Rose is een prachtige bloeiende plant met kleine roze bloemen en opvallende groene bladeren. Het is een compacte plant die perfect is voor hangmanden, borders of bloempotten op het balkon. De Tenella F1 Rose heeft een lange bloeiperiode en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. De plant vereist regelmatig water geven en een goed doorlatende grond om te gedijen. Met zijn charmante uitstraling en gemakkelijke verzorging is deze Begonia een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.