Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 White

Begonia (Tuberhybrida Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 White is een prachtige bloeiende plant met witte bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in hangmanden of bloembakken. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De Tenella F1 White is een hybride variant die zeer goed bestand is tegen ziektes en plagen. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Begonia's zijn niet groenblijvend. Ze zijn vaak bladverliezend en verliezen hun bladeren in de winter. Het zijn over het algemeen voorjaars- en zomerbloeiers.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 White is niet winterhard en moet in de winter binnen gehouden worden. De plant kan niet tegen vorst en heeft een minimale temperatuur van ongeveer 15 graden Celsius nodig. Het is aan te raden om de plant in een koele ruimte te houden tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is erg makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin. Zorg voor voldoende water en licht en de plant zal prachtig bloeien.

  De Begonia Tenella heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Plaats ze het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  De Begonia Tenella F1 White groeit het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Het is belangrijk dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd felle zonnestralen.

  De Begonia Tenella F1 White heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één keer per week water te geven, afhankelijk van de bodemvochtigheid en omstandigheden in huis of tuin. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Ja, Begonia's staan erom bekend vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun kleurrijke bloemen en nectarproductie. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Begonia's dragen bij aan de biodiversiteit doordat ze insecten aantrekken met hun bloemen en bladeren. Ze kunnen een belangrijke rol spelen in het ecosysteem van de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten aan te planten voor een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit doorgaans van juni tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer vier maanden duren.

  Deze plant kan niet goed tegen volle zon en geeft de voorkeur aan een plek met halfschaduw tot schaduw. Te veel direct zonlicht kan ervoor zorgen dat de bladeren verbranden. Het is dus beter om de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  Nee, Begonia's zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden geconsumeerd. Het wordt daarom afgeraden om deze planten te eten. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek als eetbaar zijn bestempeld.

  Ja, de Begonia plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen dankzij de dichte bladeren en stengels. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en zorgen voor een rustige sfeer in huis of tuin. Daarnaast kan het zorgen voor een gezonde en ontspannende leefomgeving.

 • De Begonia Tenella F1 White kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Laat de grond niet uitdrogen, vooral tijdens warmere periodes.

  Deze plant gedijt goed in lichtvochtige potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond humusrijk is en een licht zure pH-waarde heeft. Voeg eventueel wat organische meststof toe om de groei te stimuleren.

  De Begonia heeft een goed doorlatende bodem nodig die vocht vasthoudt, maar niet te drassig is. Een bodem met veel organisch materiaal is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is voor optimale groei.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 White houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek met vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

  In de winter is het belangrijk om Begonia's te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant binnen te halen of door te bedekken met een dikke laag mulch. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens koude periodes.

  Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en geef regelmatig water, maar voorkom dat de plant met zijn voeten in het water staat. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze begonia hebben regelmatig voeding nodig. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch kan worden gebruikt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij Tuinplanten zoals deze. Het wordt aanbevolen om organische mulch zoals compost of boomschors te gebruiken voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd.

  Deze plant gedijt het beste in licht zure tot neutrale bodems met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met speciale bodemverbeteraars of meststoffen. Het behouden van de juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor het bestrijden van ongedierte op deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep. Het regelmatig controleren van de plant op symptomen van schade door ongedierte is ook belangrijk. Daarnaast kunt u ook preventief werken door de plant gezond te houden en te zorgen voor een goede luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 White is een prachtige bloeiende plant met witte bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in hangmanden of bloembakken. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De Tenella F1 White is een hybride variant die zeer goed bestand is tegen ziektes en plagen. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.