Verbena Babylon Neon Rose

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Babylon Neon Rose is een opvallende en kleurrijke plant met helderroze bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Het heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in bloembakken, hanging baskets of als bodembedekker in de tuin. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en levendige tuin. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond en bloeiend te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Verbena Babylon Neon Rose is geen groenblijvende plant. Het is een meerjarige plant die in de winter zijn bladeren verliest. De plant valt onder de categorie tuinplanten.

  De Verbena Babylon Neon Rose is winterhard tot circa -5 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus milde tot matige vorst verdragen. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strengere vorst.

  Ja, de Verbena Babylon Neon Rose is een makkelijk te onderhouden tuinplant die weinig speciale zorg nodig heeft. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden en weinig onderhoud vereist. Met regelmatig water geven en snoeien zal deze plant goed gedijen in uw tuin.

  De Verbena Babylon Neon Rose heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende plek heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de locatie in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In teveel schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen er minder bloemen gevormd worden. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond niet te veel uitdroogt tussen de gietbeurten en geef de plant bij voorkeur 's ochtends water.

  Ja, de Tuinplanten van deze soort staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Hierdoor dragen ze bij aan de biodiversiteit in de tuin en helpen ze bij de bestuiving van andere planten. Het is een goede keuze voor wie graag deze insecten wil aantrekken in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast helpt het ook om de bodem te verbeteren en te beschermen. Het zorgt voor een gezond ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 3 maanden aanhouden. Het is een populaire tuinplant vanwege de heldere roze bloemen.

  Ja, de Verbena Babylon Neon Rose kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen de hitte en de zon.

  Nee, de plant Verbena Babylon Neon Rose is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Let altijd op welke planten u eet, sommige tuinplanten kunnen giftig zijn.

  Ja, deze plant heeft een dicht bladerdek dat geluid enigszins dempt. Het kan dus helpen om wat omgevingsgeluid te absorberen.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Verwijder dode bloemhoofden en knip lange scheuten terug tot een paar centimeter boven de grond. Snoei na de bloeiperiode om de plant compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd natte bladeren om schimmel te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een mix van potgrond voor bloeiende planten voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten groeien het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale bodemkwaliteit. Voeg organische materie toe om de bodemstructuur te verbeteren en voedingsstoffen te bieden.

  De Verbena Babylon Neon Rose staat graag op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Deze plant doet het goed in borders of potten op het terras.

  : Tuinplanten hebben in de winter vaak extra bescherming nodig tegen vorst, zoals het bedekken met een dikke laag mulch of een jute doek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant niet blootgesteld wordt aan harde wind. In strenge winters kan het ook helpen om de plant binnen te zetten of te beschermen met een koude kas.

  . De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Ook is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen zodat de plant blijft bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

  Mulchen is belangrijk voor de groei en gezondheid van deze tuinplant. Het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro.

  De Tuinplanten verlangen een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een goede groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld compost of meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Verbena Babylon Neon Rose, kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Een andere optie is om regelmatig de planten te inspecteren en handmatig het ongedierte te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om de planten gezond te houden door ze goed te verzorgen en op de juiste manier te bemesten.

 • Omschrijving

  De Verbena Babylon Neon Rose is een opvallende en kleurrijke plant met helderroze bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Het heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in bloembakken, hanging baskets of als bodembedekker in de tuin. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en levendige tuin. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond en bloeiend te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.