Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy, ook bekend als de kerstster, is een geliefde kamerplant met prachtige dieprode bladeren. Deze plant bloeit van nature in de wintermaanden en is een populaire keuze voor kerstdecoraties. De Cortez Burgundy heeft een compacte groeiwijze en heeft weinig verzorging nodig, waardoor het een ideale plant is voor mensen met een drukke levensstijl. Deze variëteit wordt vaak gekozen vanwege de intense kleur en het feit dat het de kerstsfeer in huis brengt. De Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy voegt een vleugje elegantie en warmte toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en water krijgt wanneer de grond droog aanvoelt. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de "Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy" heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winterperiode kan de plant iets minder frequent water nodig hebben.

  De plant houdt van direct zonlicht, maar kan ook goed gedijen in fel indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan echter leiden tot verbranding van de bladeren, dus het is belangrijk om de plant te beschermen op de warmste uren van de dag. Het aanpassen van de locatie van de plant kan helpen om de juiste balans van licht te behouden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Deze kamerplant voelt zich het beste op een warme en lichte plek in huis. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan koude temperaturen.

  De Euphorbia pulcherrima 'Cortez Burgundy' bloeit van november tot januari en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in je huis. Het filtert schadelijke stoffen en verbetert daarmee de luchtkwaliteit binnenshuis. Dit maakt het een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden en tocht te vermijden. Zet de plant niet in de buurt van een radiator of andere warmtebron.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een stevig frame. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om verwondingen te voorkomen.

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid en de plant alleen water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het gebruik van universele potgrond voor kamerplanten is aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed gedraineerde en vruchtbare grond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water en voldoende zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de grond goed draineert en geef af en toe plantenvoeding. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte doek of een speciale plantenspray. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Verwijder regelmatig dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden.

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy heeft veel licht nodig en geeft de voorkeur aan een standplaats met veel zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens zes uur per dag direct zonlicht krijgt. Plaats de plant niet te dicht bij ramen met felle zon, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te blijven en te bloeien.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn voor deze plant. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden, vooral in de winter wanneer de lucht droger is. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarmingselementen om uitdroging te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale grondsoorten of meststoffen. Een goede zuurgraad van de bodem helpt de plant gezond te blijven en optimaal te groeien.

  De plant heeft matige voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy, ook bekend als de kerstster, is een geliefde kamerplant met prachtige dieprode bladeren. Deze plant bloeit van nature in de wintermaanden en is een populaire keuze voor kerstdecoraties. De Cortez Burgundy heeft een compacte groeiwijze en heeft weinig verzorging nodig, waardoor het een ideale plant is voor mensen met een drukke levensstijl. Deze variëteit wordt vaak gekozen vanwege de intense kleur en het feit dat het de kerstsfeer in huis brengt. De Euphorbia pulcherrima Cortez Burgundy voegt een vleugje elegantie en warmte toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.