Calibrachoa Million Bells Trailing Fuchsia

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Million Bells Trailing Fuchsia is een hangende plant met felroze bloemen die lijken op kleine klokjes. De bladeren zijn groen en ovaal van vorm. Deze plant bloeit uitbundig gedurende het hele groeiseizoen en trekt bijen en vlinders aan. Het is een populaire keuze voor hangmanden en bloembakken vanwege zijn lange bloeiperiode en weelderige groei. De Calibrachoa Million Bells Trailing Fuchsia vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats voor optimale groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Calibrachoa Million Bells Trailing Fuchsia is groenblijvend.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om hem in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of te bedekken met bijvoorbeeld een dikke laag bladeren.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud. Het vergt weinig verzorging en kan goed tegen droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20-30 centimeter ruimte te houden tussen elke plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen strekken en te groeien. Ten slotte is het belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een compacte en gezonde groei te bevorderen.

  Nee, deze plant groeit het best in de volle zon of in lichte schaduw. Het heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In schaduwrijke omstandigheden kan de plant minder bloemen produceren en achterblijven in groei.

  De plant heeft ongeveer 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de pot. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en bestuiving willen stimuleren.

  Calibrachoa Million Bells Trailing Fuchsia trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin. Daarnaast zorgen de bloemen voor voedsel en schuilplekken voor kleine insecten. Over het algemeen is deze plant dus positief voor de biodiversiteit in je tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een lange bloeiperiode. De bloemen blijven meestal tot aan de eerste vorst verschijnen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm is.

  Nee, de plant Calibrachoa Million Bells Trailing Fuchsia is niet eetbaar. Het is belangrijk om niet zomaar planten uit de tuin te consumeren, aangezien sommige planten giftig kunnen zijn. Het is altijd verstandig om eerst te controleren of een plant veilig is om te eten.

  Nee, de Calibrachoa Million Bells Trailing Fuchsia plant is niet geluidsdempend. Het is voornamelijk gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen en hangende groeiwijze. Het heeft geen eigenschappen die geluid kunnen dempen.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloemen te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te voorkomen dat deze te leggy wordt.

  De plant moet regelmatig maar spaarzaam water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De beste potgrond voor Tuinplanten is een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen en goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is en voldoende water doorlaat. Het is ook belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde van 5,5 tot 6,5 voor optimale groei en bloei. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organische meststoffen.

  De Calibrachoa Million Bells Trailing Fuchsia houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst, bijvoorbeeld door deze tijdelijk naar binnen te verplaatsen of af te dekken met vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, omdat dit kan leiden tot rot. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade en deze indien nodig te herstellen.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om oude bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Daarnaast kan de plant tijdens het groeiseizoen af en toe bemesting gebruiken.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de planten in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen om een overvloedige bloei te bevorderen.

  Het gebruik van mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid in de tuin. Het kan ook de wortels beschermen tegen extreme temperaturen en de bodemstructuur verbeteren. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 5.5 en 7.0 op de pH-schaal. Zure grond kan worden aangepast met kalk om de pH te verhogen, terwijl kalkrijke grond kan worden behandeld met specifieke meststoffen om de zuurgraad te verlagen. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te testen om ervoor te zorgen dat de planten optimaal kunnen groeien.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op eventuele plagen. Het is ook gunstig om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede luchtcirculatie rondom de plant. Als er toch ongedierte aanwezig is, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals insecticidale zeep of neemolie worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa Million Bells Trailing Fuchsia is een hangende plant met felroze bloemen die lijken op kleine klokjes. De bladeren zijn groen en ovaal van vorm. Deze plant bloeit uitbundig gedurende het hele groeiseizoen en trekt bijen en vlinders aan. Het is een populaire keuze voor hangmanden en bloembakken vanwege zijn lange bloeiperiode en weelderige groei. De Calibrachoa Million Bells Trailing Fuchsia vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats voor optimale groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.