Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Salmon

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Salmon is een compacte en kleurrijke eenjarige plant met opvallende zalmroze bloemen. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor de bloemen extra mooi uitkomen. Deze plant doet het goed in de schaduw en bloeit van het voorjaar tot de eerste vorst. Zeer geschikt voor bloembakken, hanging baskets en borders. De Impatiens Fiesta Ole Salmon voegt een vrolijke en levendige sfeer toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Salmon is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een perfecte keuze als je op zoek bent naar een plant die het hele jaar door kleur en leven in je tuin brengt.

  Deze plant is niet winterhard en moet tijdens de wintermaanden beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te halen of te beschermen met bijvoorbeeld een vorstbeschermhoes. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 5 graden Celsius.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor regelmatig water geven en een lichte standplaats en de plant zal goed gedijen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Salmon heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden, daarom is het aan te bevelen om planten minstens 25-30 cm uit elkaar te plaatsen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien. Het is ook belangrijk om regelmatig water te geven en de planten te bemesten om optimale groei te bevorderen.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Salmon groeit goed in de schaduw. Deze tuinplanten gedijen goed in gebieden met gedeeltelijke tot volledige schaduw. Het is belangrijk om ze te beschermen tegen te veel direct zonlicht om hun groei te bevorderen.

  Impatiens hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Over het algemeen wordt aanbevolen om ze 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere bloemen. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Planten die vlinders en bijen aantrekken helpen bij de bestuiving en het behoud van de populatie van deze nuttige insecten.

  Ja, als je bloeit met kleurrijke en geurige bloemen, ben je aantrekkelijk voor bestuivers zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om een gevarieerde mix van planten aan te bieden om verschillende soorten dieren aan te trekken.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Salmon bloeit vanaf de late lente tot aan de herfst. De bloeiperiode kan wel 4 tot 6 maanden duren.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Salmon kan niet goed tegen de volle zon en geeft de voorkeur aan een plekje in halfschaduw tot schaduw. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren en verminderde groei. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen met voldoende licht maar wel uit de felle zon.

  Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Salmon is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren, omdat ze giftig kunnen zijn voor mensen en dieren. Het is belangrijk om planten alleen te eten als ze specifiek worden gekweekt voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve bloeiende plant voor in de tuin. Planten die geluidsdempend zijn, hebben over het algemeen bredere bladeren en dikkere stelen.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en om dode of uitgebloeide bloemen te verwijderen. Verwijder regelmatig de bloemen en takken die uitsteken om de plant gezond en bloeiend te houden. Het is aan te raden om in het voorjaar de plant terug te snoeien tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke hoogte.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift aan indien nodig.

  Geschikt voor planten in een lichte, goed gedraineerde potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond voor bloeiende planten.

  Deze plant gedijt het best in een vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale pH. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de bodemkwaliteit te behouden. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant groeit goed op een locatie met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig vochtig blijft. Bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Salmon heeft winterbescherming nodig, zoals het bedekken met mulch of het verplaatsen naar een beschutte locatie. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of vorst. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen tijdens de koude maanden om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant met universele meststof voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben regelmatig bemesting nodig in het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan voedingsstoffen en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd de aanbevolen dosering in de gaten.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten zoals deze om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of boomschors als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stelen.

  Deze plant verkiest een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of grondverbeteraars. Overmatig zure of alkalische bodems kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op bladluizen, slakken en wolluizen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen of het handmatig verwijderen van ongedierte kan ook effectief zijn om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en te zorgen voor een goede luchtcirculatie en drainage om het risico op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Salmon is een compacte en kleurrijke eenjarige plant met opvallende zalmroze bloemen. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor de bloemen extra mooi uitkomen. Deze plant doet het goed in de schaduw en bloeit van het voorjaar tot de eerste vorst. Zeer geschikt voor bloembakken, hanging baskets en borders. De Impatiens Fiesta Ole Salmon voegt een vrolijke en levendige sfeer toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.