Zantedeschia 'Millennium Gold'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Millennium Gold' is een prachtige en opvallende plant met goudgele bloemen en glanzende groene bladeren. Deze plant behoort tot de aronskelkfamilie en bloeit van de lente tot de zomer. 'Millennium Gold' gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Het is een uitstekende keuze voor borders, potten en bloemstukken vanwege zijn opvallende uiterlijk. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Zantedeschia 'Millennium Gold' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tegen vorst te beschermen tijdens koudere periodes. In een strenge winter kan extra bescherming nodig zijn.

  Ja, de Zantedeschia 'Millennium Gold' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en weinig veeleisende plant die goed gedijt in de tuin. Het enige wat nodig is, is voldoende water en af en toe wat mest.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 40 centimeter in diameter. Houd ook rekening met de hoogte van de plant, die gemiddeld tussen de 50 en 70 centimeter kan worden. Plaats de plant op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond.

  De plant groeit het beste op een plek met veel zonlicht. De schaduw kan de groei belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant één keer per week water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een welkome toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan en draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor extra kleur en leven, wat andere planten en dieren aantrekt. Het is daarom een goede toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni, juli en augustus. De bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de Zantedeschia 'Millennium Gold' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden. Daarnaast is het aan te raden de plant in de winter binnen te zetten om vorstschade te voorkomen.

  Nee, de Zantedeschia 'Millennium Gold' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die gewaardeerd wordt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel planten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Tuinplanten worden vaak gebruikt om geluid te verminderen in stedelijke omgevingen. Planten dragen bij aan een rustige en ontspannen omgeving.

 • Je kunt de verwelkte bloemen en bladeren van de plant verwijderen om de uitstraling te verbeteren en de bloei te bevorderen. Eventueel kun je de plant na de bloei tot de grond terugsnoeien om de groei te stimuleren. Het is belangrijk om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen voor een gezonde uitstraling van de plant.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Voorkom dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Gebruik een mengsel van potgrond en grof zand voor optimale groei. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig maar niet doorweekt is.

  Zantedeschia 'Millennium Gold' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet rijk zijn aan organisch materiaal en een pH-waarde hebben tussen de 6,0 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem niet te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen.

  Zet de plant op een zonnige standplaats, maar vermijd fel direct zonlicht. De plant kan ook gedijen in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door de wortels te bedekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de plant tijdens vorstperioden goed droog blijft om wortelrot te voorkomen. In een zeer koude winter is het verstandig om de plant tijdelijk binnen te zetten of af te dekken met een fleecehoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige plek. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en bruine bladeren voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Zantedeschia 'Millennium Gold' hebben tijdens het groeiseizoen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt bij het behouden van vocht in de bodem en zorgt voor isolatie tijdens koudere periodes. Het kan ook onkruidgroei onderdrukken en voedingsstoffen aan de bodem toevoegen. Kies organische mulch zoals compost, stro of houtsnippers voor een gezonde groei van tuinplanten.

  Zantedeschia's geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het toevoegen van organische compost kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op plagen en ziektes en deze handmatig verwijderen kan helpen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en gezonde groeiomstandigheden om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Millennium Gold' is een prachtige en opvallende plant met goudgele bloemen en glanzende groene bladeren. Deze plant behoort tot de aronskelkfamilie en bloeit van de lente tot de zomer. 'Millennium Gold' gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Het is een uitstekende keuze voor borders, potten en bloemstukken vanwege zijn opvallende uiterlijk. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.