Saintpaulia City-line Butterfly Blue

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia City-line Butterfly Blue is een prachtige plant met diepblauwe bloemen en een opvallend patroon van paarse strepen en vlekjes. De bladeren zijn donkergroen en fluweelachtig, wat een mooi contrast vormt met de heldere bloemen. Deze plant is compact en groeit goed in een pot of hanging basket. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft. De Saintpaulia City-line Butterfly Blue voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en bloemen zal de plant gezond houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. In de zomer kan de plant ook wat direct zonlicht verdragen, maar vermijd felle middagzon.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom aan te raden om hem uit de felle zon te houden.

  Ja, de Saintpaulia City-line Butterfly Blue houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen en zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je interieur.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant daarom op een plek waar de temperatuur binnen dit bereik blijft.

 • Deze kamerplant hoeft niet te worden gesnoeid, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Het is belangrijk om regelmatig oude bloemen en bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Bij het snoeien van de plant is het aan te raden om schone en scherpe snoeischaar te gebruiken.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt. Houd rekening met de omgevingstemperatuur en seizoen bij het bepalen van de waterbehoefte.

  Deze plant gedijt goed in een losse en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te verversen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig wordt gehouden, maar niet te drassig wordt. Een mix van veenmos, schors en perliet is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik eens in de 2 weken plantenvoeding om de groei te bevorderen.

  Om de bladeren van de plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof en vuil voorzichtig af te vegen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken, hiermee voorkom je dat de poriën van de bladeren verstopt raken. Vermijd het gebruik van sprays of chemicaliën op de bladeren, dit kan de plant beschadigen.

  De Saintpaulia City-line Butterfly Blue heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant bij een raam op het oosten of westen, vermijd direct zonlicht dat verbranding kan veroorzaken. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen van de plant gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur consistent is en vermijd blootstelling aan tocht.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is ongeveer 60-70%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze kamerplant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken in de groei en gezondheid van de plant. Het is aanbevolen om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten, volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot bladverbranding, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid voeding die wordt gegeven.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia City-line Butterfly Blue is een prachtige plant met diepblauwe bloemen en een opvallend patroon van paarse strepen en vlekjes. De bladeren zijn donkergroen en fluweelachtig, wat een mooi contrast vormt met de heldere bloemen. Deze plant is compact en groeit goed in een pot of hanging basket. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft. De Saintpaulia City-line Butterfly Blue voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.