Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Nestoro

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum Multiflora Nestoro is een compacte en bossige plant met veel vertakkingen en kleine bloemen. De bloemen zijn geel van kleur en hebben een opvallend uiterlijk door hun overvloedige bloei. Het blad van deze plant is groen en smal van vorm. Nestoro is een uitstekende keuze voor in borders, bloembakken en zelfs als snijbloem. Deze chrysant bloeit in de late zomer en herfst en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Nestoro is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de herfst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om deze plant te beschermen bij temperaturen lager dan -5 graden Celsius. Deze plant kan dus over het algemeen goed tegen milde vorst.

  Ja, deze tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Met regelmatig water geven en voldoende zonlicht zal deze plant goed gedijen in de tuin. Het is aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig weg te knippen voor een langere bloeiperiode.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Nestoro heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de bloemen goed tot hun recht komen. Zorg voor een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

  Chrysanten groeien het beste in de volle zon. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en minder goed groeien. Plaats ze dus bij voorkeur op een zonnige plek in de tuin.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Nestoro heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in water staan. In het algemeen is het raadzaam om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Chrysanthemum Multiflora Nestoro is vlinder- en bijenlokkend vanwege de vele bloemen waar deze dieren op af komen. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Nestoro trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant geeft bloemen en bladeren die dienen als voedselbron en schuilplaats voor verschillende insecten. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in je tuin.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Nestoro bloeit in de maanden september en oktober. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om hem te laten wennen aan de zon als hij vanuit de schaduw wordt verplaatst. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om hem te beschermen tegen felle middagzon in de zomermaanden.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden toegevoegd aan salades of als decoratie op gerechten. Het is echter altijd belangrijk om te controleren of de plant niet is behandeld met chemicaliën voordat je hem eet.

  Ja, Chrysanthemum Multiflora Nestoro heeft een beperkt geluidsdempend effect vanwege de bladeren en bloemen die het geluid enigszins absorberen. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met echte geluidsdempende materialen. De plant kan wel helpen bij het verminderen van de nagalm in een ruimte.

 • Het is aan te raden om de plant na de bloei licht te snoeien om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Snoei in het voorjaar eventueel wat dieper om de plant te verjongen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  De Chrysanthemum Multiflora Nestoro heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven. Het gebruik van speciale potgrond voor bloeiende planten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en vochtig, maar niet drassig. Een bodem met een neutrale tot lichtzure pH is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende voeding in de bodem, bijvoorbeeld door regelmatig organische meststoffen toe te voegen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Nestoro groeit het beste op een zonnige plek in vruchtbare, goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond en zet de plant op een beschutte plek uit de harde wind. De plant kan zowel in de volle grond als in potten of bakken geplaatst worden.

  Het is belangrijk om Chrysanthemum goed te beschermen tijdens de wintermaanden. Je kunt de plant bedekken met een laag mulch of beschermende doeken om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de wortels van de plant ook goed beschermd zijn tegen kou.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof voor groei en fosfor voor bloemvorming. Begin met bemesten in het voorjaar en herhaal dit elke 4-6 weken.

  Mulch wordt aanbevolen voor tuinplanten om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het helpt ook om de wortels van de planten te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Bij het aanbrengen van mulch is het belangrijk om een laag van ongeveer 5-10 cm aan te houden en deze elk jaar opnieuw aan te brengen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Nestoro gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten, zoals Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Nestoro, kunnen biologische en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Let op de juiste dosering en toepassingswijze om schade aan de plant te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en snel in te grijpen indien nodig.

 • Omschrijving

  Chrysanthemum Multiflora Nestoro is een compacte en bossige plant met veel vertakkingen en kleine bloemen. De bloemen zijn geel van kleur en hebben een opvallend uiterlijk door hun overvloedige bloei. Het blad van deze plant is groen en smal van vorm. Nestoro is een uitstekende keuze voor in borders, bloembakken en zelfs als snijbloem. Deze chrysant bloeit in de late zomer en herfst en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.