Anthurium Silence

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Silence is een prachtige en elegante kamerplant met glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en blijft relatief klein, waardoor hij perfect is voor op tafels of bureaus. De Anthurium Silence heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en lichte indirecte zonlicht. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Een aanwinst voor elke interieur door zijn moderne uitstraling en langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Silence is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Het vereist slechts af en toe water geven en indirect zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te stoffen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan de bladeren verbranden. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden voldoende licht krijgen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan beter op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is aan te raden om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de Anthurium Silence houdt van warmte en gedijt het beste bij een temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden, omdat dit de groei kan belemmeren. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen.

  De Anthurium Silence bloeit voornamelijk in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden zoals licht en temperatuur. In ideale omstandigheden kan de bloei tot wel enkele maanden duren.

  Ja, de Anthurium Silence plant is luchtzuiverend. Het helpt schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en ammonia uit de lucht te verwijderen. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Je kunt de plant snoeien door de oude, verkleurde bladeren met een scherpe schaar af te knippen. Dit bevordert de groei van nieuwe bladeren en zorgt voor een gezond uiterlijk. Zorg ervoor dat de schaar schoon is om infecties te voorkomen.

  De Anthurium Silence heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Geef de plant pas weer water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg daarnaast voor een lichte en warme standplaats.

  Anthurium Silence gedijt het best in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en dat de plant voldoende drainage heeft om wateroverlast te voorkomen. Gebruik een speciale kamerplantenpotgrond voor een optimale groei en bloei.

  De Anthurium Silence gedijt het best in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd kalkrijke bodems, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Anthurium Silence heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar laat de grond niet te nat worden. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt bij de luchtvochtigheid.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen. Gebruik bij voorkeur lauw water om de bladeren schoon te maken en voorkom dat er water op de bloemen terechtkomt.

  Anthurium Silence heeft helder, indirect licht nodig en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt, zoals bij een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten zoals deze ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant dus niet in de buurt van verwarmingselementen of op tochtige plekken.

  De luchtvochtigheid van de Anthurium Silence moet gemiddeld tot hoog zijn om te gedijen. Zorg voor een luchtvochtigheid van rond de 60-80%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals Anthurium Silence hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale vloeibare kamerplantenmest tijdens het groeiseizoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus bemest met mate.

 • Omschrijving

  De Anthurium Silence is een prachtige en elegante kamerplant met glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en blijft relatief klein, waardoor hij perfect is voor op tafels of bureaus. De Anthurium Silence heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en lichte indirecte zonlicht. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Een aanwinst voor elke interieur door zijn moderne uitstraling en langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.