Eustoma russellianum Japan Rose Lilac

Eustoma russellianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Eustoma russellianum Japan Rose Lilac is een prachtige en elegante bloeiende plant met lila gekleurde bloemen. Deze plant heeft lange, slanke stelen en bloeit in de zomermaanden. De bloemen hebben een opvallende vorm en zijn vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken. De Japan Rose Lilac gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin of woonruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig en doet het goed bij voldoende licht. Zorg er ook voor dat de plant op een constante temperatuur staat.

  De Eustoma russellianum Japan Rose Lilac heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige bloei.

  De Eustoma russellianum Japan Rose Lilac heeft regelmatig water nodig, dus het is aan te raden om de plant wekelijks water te geven. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door, maar vermijd dat de wortels te langdurig in water staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verwelken. Plaats de plant dus liever op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Deze plant houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een lichte plek te zetten. Overmatige hitte of direct zonlicht kan echter schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode kan per individuele plant variëren. De bloemen kunnen enkele weken tot enkele maanden bloeien, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, deze planten zijn luchtzuiverend en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het hebben van deze plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en bloei. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Deze plant moet regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of zieke bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar of na de bloei voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels te lang droog blijven. Laat de aarde tussen gietbeurten door iets opdrogen.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te drassig. Een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5.8 en 6.5 is ideaal voor deze plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef eens in de paar weken wat plantenvoeding voor optimaal onderhoud.

  De plant kan stof op zijn bladeren verzamelen en moet regelmatig worden afgeveegd met een zachte vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Het is ook goed om de plant af en toe te besproeien met lauwwarm water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien, dus zet hem op een zonnige plek in je huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, aangezien dit de groei kan belemmeren. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gemiddeld zijn, tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, omdat dit kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te handhaven.

  De Eustoma russellianum Japan Rose Lilac gedijt het beste op een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant heeft regelmatig voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Bemest de grond tijdens het groeiseizoen met een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Eustoma russellianum Japan Rose Lilac is een prachtige en elegante bloeiende plant met lila gekleurde bloemen. Deze plant heeft lange, slanke stelen en bloeit in de zomermaanden. De bloemen hebben een opvallende vorm en zijn vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken. De Japan Rose Lilac gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin of woonruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.