Eustoma russellianum Japan Rose Salmon

Eustoma russellianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Eustoma russellianum Japan Rose Salmon is een prachtige en elegante bloeiende plant met zalmroze bloemen. Deze plant heeft lange stelen en groeit tot een hoogte van ongeveer 60-70 cm. Het is een populaire snijbloem vanwege de lange houdbaarheid en mooie uitstraling. De Japan Rose Salmon gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een veelzijdige plant die zowel in de tuin als in bloemstukken en boeketten goed tot zijn recht komt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, regelmatig water krijgt en niet te vaak verpot wordt. Trim regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Ja, de Eustoma russellianum Japan Rose Salmon heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Zo kan hij goed gedijen en bloeien.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig. Let erop dat de grond niet te vochtig wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen intense middagzon om verbranding te voorkomen. Over het algemeen gedijt de plant goed bij een lichte standplaats met enkele uren zonlicht per dag.

  De Eustoma russellianum Japan Rose Salmon houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-25°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om zijn groei en bloei te bevorderen. Koude temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de Eustoma russellianum Japan Rose Salmon is een luchtzuiverende plant. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te filteren. Het is daarom een gezonde toevoeging aan je interieur.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • De plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstelen regelmatig. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant gezond te houden.

  De Eustoma russellianum Japan Rose Salmon heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige omstandigheden komen te staan. Geef de plant water op een zonnige dag, bij voorkeur in de ochtenduren.

  Voor de Eustoma russellianum Japan Rose Salmon is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die licht vochtig blijft en goed draineert. Kies voor een potgrond die geschikt is voor kamerplanten om de juiste voedingsstoffen te bieden. Vervang de potgrond jaarlijks of voeg langzaam werkende meststoffen toe om de plant gezond te houden.

  De Eustoma russellianum Japan Rose Salmon gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in vochtige grond staan. Het regelmatig bemesten van de plant zal ook bijdragen aan een goede bodemkwaliteit.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Gebruik een goede potgrond en bemest regelmatig tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig als het gaat om schoonmaken. Af en toe stof afnemen van de bladeren met een vochtige doek is voldoende. Verwijder ook regelmatig dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden.

  De Eustoma russellianum Japan Rose Salmon heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de hete middaguren. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar hij geen last heeft van tocht of direct zonlicht.

  Eustoma russellianum Japan Rose Salmon gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zal de plant helpen gezond te blijven en zijn bloemen te behouden.

  De Eustoma russellianum Japanse Roze Zalm gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je toedient.

 • Omschrijving

  De Eustoma russellianum Japan Rose Salmon is een prachtige en elegante bloeiende plant met zalmroze bloemen. Deze plant heeft lange stelen en groeit tot een hoogte van ongeveer 60-70 cm. Het is een populaire snijbloem vanwege de lange houdbaarheid en mooie uitstraling. De Japan Rose Salmon gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een veelzijdige plant die zowel in de tuin als in bloemstukken en boeketten goed tot zijn recht komt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.