Verbena Temari Coral Pink 2003

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Temari Coral Pink 2003 is een prachtige tuinplant met helderroze bloemen die bloeit van de lente tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in zowel borders als in hangmanden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Deze Verbena-soort vereist een zonnige standplaats en goed doorlatende grond om optimaal te kunnen groeien. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en zorgt ervoor dat de plant gezond blijft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een tuinplant en zal in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze tuinplant is geschikt voor ons klimaat.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals de Verbena Temari Coral Pink 2003 hebben over het algemeen voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om uitlopers en wortelconcurrentie te voorkomen. Ruimte biedt de plant de mogelijkheid om zich volledig te kunnen ontplooien en optimaal te groeien.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is aanbevolen om de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht te geven voor optimale groei. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Houd de plant dus goed in de gaten en pas het watergeven aan op basis van de behoeften van de plant.

  Ja, deze plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze als je deze insecten naar je tuin wilt lokken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in je tuin te hebben voor een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en heeft een lange bloeiperiode van ongeveer 4 maanden. Het is een tuinplant die uitbundig bloeit gedurende de zomermaanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden. Overmatige blootstelling aan direct zonlicht kan echter leiden tot verbranding van de bladeren.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is beter om deze plant niet te consumeren. Het wordt aanbevolen om alleen eetbare planten te eten uit de tuin.

  Ja, tuinplanten zoals de Verbena Temari Coral Pink 2003 kunnen geluidsdempend zijn vanwege hun bladeren en stengels die geluidstrillingen kunnen absorberen en verminderen. Het effect kan echter beperkt zijn, afhankelijk van de omgeving en de grootte van de plant.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken, en snoei indien nodig lichtjes in de lente om de plant compact te houden. Let op dat je niet te diep snoeit, anders kan de plant moeilijk herstellen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant, bij voorkeur in de ochtend of avond. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Tuinplanten hebben baat bij goed doorlatende potgrond met voldoende voedingstoffen. Kies voor een kwalitatieve potgrond met een lichte structuur die de wortels goed laat ademen en vocht vasthoudt. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  De Bodemkwaliteit voor Tuinplanten is van groot belang voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende bodem die voldoende voedingsstoffen bevat. Het regelmatig bemesten en bewateren van de plant zal de groei en bloei bevorderen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals Verbena Temari Coral Pink 2003 hebben meestal geen winterbescherming nodig, omdat ze goed tegen kou en vorst kunnen. Mocht het toch extreem koud zijn, dan kunt u de plant beschermen met een laag mulch of compost. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven en bemesting voor gezonde groei. Snoei regelmatig om de plant compact en bloeiend te houden. Plaats de plant op een zonnige plek voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om rondom de plant mulch aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit kan gedaan worden met organisch materiaal zoals bladeren, boomschors of compost. Mulch beschermt de wortels en zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Tuinplanten geven over het algemeen de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De plant kan gevoelig zijn voor bladluizen en spintmijten. Om ongedierte te bestrijden, kun je de plant regelmatig controleren en indien nodig besproeien met een milieuvriendelijke insecticide. Een goede luchtcirculatie en regelmatig snoeien kunnen ook helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Verbena Temari Coral Pink 2003 is een prachtige tuinplant met helderroze bloemen die bloeit van de lente tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in zowel borders als in hangmanden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Deze Verbena-soort vereist een zonnige standplaats en goed doorlatende grond om optimaal te kunnen groeien. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en zorgt ervoor dat de plant gezond blijft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.