Verbena Temari Lavender

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Temari Lavender is een compacte en rijkbloeiende plant met zacht lila bloemen die lijken op kleine lavendelbloemen. Deze plant heeft een heerlijke geur en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van de Verbena Temari Lavender is groen en fijn van structuur. Deze plant is goed bestand tegen droogte en houdt van een zonnige standplaats. De Verbena Temari Lavender is een prachtige toevoeging aan borders, bloembakken of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Verbena Temari Lavender is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die niet zijn bladeren behoudt gedurende de wintermaanden."

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten.

  Ja, de Verbena Temari Lavender plant is makkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en zorgen voor voldoende zonlicht. Snoei de plant af en toe om de groei te bevorderen.

  De Verbena Temari Lavender heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om een compacte groei te stimuleren.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook matig groeien in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor een optimale groei. In de schaduw kan de plant wat minder bloeien en compacter groeien.

  De Verbena Temari Lavender heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten in licht droog is.

  Ja, deze plant trekt zowel vlinders als bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen. Het is een favoriete keuze voor tuiniers die graag een diversiteit aan insecten in hun tuin willen aantrekken. De bloemen van deze plant bieden voedsel en nectar voor vlinders en bijen.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels. Ze zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren in de tuin. Het toevoegen van diverse plantensoorten aan de tuin kan de biodiversiteit verder bevorderen.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Bij extreme hitte kan wat bescherming tegen de middagzon nuttig zijn.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt als garnering in salades of desserts. Het wordt echter aanbevolen om alleen de bloemen te eten en niet andere delen van de plant, omdat sommige delen giftig kunnen zijn. Het is het beste om biologische, onbespoten bloemen te gebruiken als voedsel.

  Ja, de Verbena Temari Lavender heeft het vermogen om geluid te dempen dankzij zijn dichte bladeren en stengels. Dit maakt hem een ideale keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om dode of beschadigde stelen regelmatig te snoeien. Snoei in het voorjaar de plant met ongeveer een derde terug om de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in water blijft staan. Geef de plant water aan de basis en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De Verbena Temari Lavender gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een pH-waarde van neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht en voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind. Zet de plant in de volle zon voor optimaal groei en bloei.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze te bedekken met stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de winter, dit kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten om het beste te overwinteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond nooit volledig uitdroogt. Geef de plant elke twee tot drie weken voeding tijdens de groeiperiode. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden.

  Gebruik een meststof speciaal voor tuinplanten om de Verbena Temari Lavender te voeden. Bemest de plant in het voorjaar en herfst voor optimale groei en bloei. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij Tuinplanten. Het kan worden aangebracht rondom de plant en helpt de bodemtemperatuur te reguleren. Kies organische mulch zoals houtsnippers, stro of compost voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten gedijen goed in neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met organische materialen zoals compost of turf. Een goede balans in de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u mogelijk gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Houd de plant regelmatig in de gaten en verwijder eventueel aangetaste delen om verspreiding te voorkomen. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door deze op de juiste manier te verzorgen en voldoende water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  De Verbena Temari Lavender is een compacte en rijkbloeiende plant met zacht lila bloemen die lijken op kleine lavendelbloemen. Deze plant heeft een heerlijke geur en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van de Verbena Temari Lavender is groen en fijn van structuur. Deze plant is goed bestand tegen droogte en houdt van een zonnige standplaats. De Verbena Temari Lavender is een prachtige toevoeging aan borders, bloembakken of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.