Ajania pacifica 'Vanilla Sky'

Ajania pacifica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ajania pacifica 'Vanilla Sky' er en kompakt vintergrøn staude med sølvgrønne blade og en markant gul-orange til rød blade farve om efteråret. Planten blomstrer sent på sommeren og tidligt efterår med små gule blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. 'Vanilla Sky' trives godt i fuld sol til halvskygge og kræver veldrænet, fugtig jord. Det er en vinterhårdfør plante, der tåler kolde temperaturer. Denne plante er ideel til brug i bede, stenbede og som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten Ajania pacifica 'Vanilla Sky' er stedsegrønne. Den beholder sine blade hele året. Det er et ideelt valg til haver, der ønsker at forblive grønne hele året rundt.

  Planten er vinterhård op til -15 grader Celsius.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Den kræver lidt vand og gødning og trives godt både i solen og halvskygge. Regelmæssig beskæring kan holde planten sund og kompakt.

  Planten har brug for cirka 30 til 45 centimeter plads for at vokse og udvikle sig godt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og blomstre. Tag hensyn til plantens vækstplads, når du planter den i haven.

  De Ajania pacifica 'Vanilla Sky' trives bedst på et solrigt sted, men kan også vokse i skyggen. I skyggen vil planten producere færre blomster og muligvis vokse lidt mere strakt. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke for våd.

  Denne plante har brug for vand ca. en gang om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande oftere, afhængigt af vejret.

  Ja, Ajania pacifica 'Vanilla Sky' er tiltrækkende for sommerfugle og bier på grund af de blomster, den producerer. Den tiltrækker disse insekter på grund af den nektar og pollen, der er tilgængelig. Det kan være en god tilføjelse til en bi- og sommerfuglehaven.

  Ja, planten er godt for biodiversitet, da det tiltrækker insekter og kan fremme et varieret økosystem i haven. Det kan fungere som fødekilde eller skjulested for forskellige dyr. Det er vigtigt at have en forskelligartet blanding af planter for at støtte biodiversiteten.

  Planten blomstrer i september og oktober måneder. Blomstringen kan vare cirka 3 til 4 uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig plads i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand, især i tørre perioder. Planter, der kan tåle fuld sol, har generelt en stærk og sund vækst.

  Nej, planten er ikke spiselig og bruges ikke til forbrug. Det er en dekorativ plante til haven.

  Ja, som en haveplante har denne plante en vis lyddæmpende effekt på grund af bladene og stænglerne, der absorberer lydbølger. Dog er dens udbredelse begrænset.

 • Planten bør bedst beskæres om foråret til omkring 5 centimeter over jorden for at stimulere væksten. Fjern eventuelt døde eller beskadigede grene i løbet af vækstsæsonen. Brug en skarp beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke sumpet. Giv helst vand ved plantens base for at undgå svampeinfektioner.

  Haveplanter som "Ajania pacifica 'Vanilla Sky'" trives godt i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke er for fugtig for at undgå rodendråd. Regelmæssig gødskning af pottemulden kan bidrage til en sund vækst af planten.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden holder tilstrækkeligt fugtighed, men ikke er for våd, for at undgå rodøde. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt og tilføje gødning efter behov.

  Sørg for, at planten står på en solrig til halvskyggefuld placering. Jorden skal være veldrænet og fugtig. Beskyt planten mod hård vind.

  For at beskytte mod frost om vinteren kan du dække planten med muld eller blade. Du kan også lægge et lag halm omkring planten. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Regelmæssig vanding i tørre perioder og årlig gødning om foråret vil holde planten sund. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at fremme væksten.

  Have du Kan opmuntre haveplanter som Ajania pacifica 'Vanilla Sky' i foråret og sommeren med en generel gødning til blomstrende planter. Brug en organisk eller kunstgødning med en afbalanceret NPK-forhold. Overgødning skal undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulching hjælper med at bevare fugt i jorden, undertrykker ukrudtsvækst og forbedrer jordens struktur for haveplanter. Det kan påføres omkring planterne i et lag på 5-8 cm tykt. Brug organisk materiale som kompost, blade eller træflis for optimale resultater.

  Haveplanter trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at opretholde den korrekte surhedsgrad i jorden for at fremme plantens sundhed og vækst. Regelmæssig testning af jorden og om nødvendigt justering af pH-værdien kan hjælpe med at opretholde optimale vækstbetingelser.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan du bruge naturlige metoder såsom at sprøjte med en blanding af vand og mild sæbe. Derudover kan du også bruge rovdyr som mariehøns til at bekæmpe skadedyr. Sørg også for god luftcirkulation og vandafledning for at mindske risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Ajania pacifica 'Vanilla Sky' er en kompakt vintergrøn staude med sølvgrønne blade og en markant gul-orange til rød blade farve om efteråret. Planten blomstrer sent på sommeren og tidligt efterår med små gule blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. 'Vanilla Sky' trives godt i fuld sol til halvskygge og kræver veldrænet, fugtig jord. Det er en vinterhårdfør plante, der tåler kolde temperaturer. Denne plante er ideel til brug i bede, stenbede og som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.