Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Liske

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Liske is een variant van de geranium plant en staat bekend om zijn prachtige zachtroze bloemen met donkere aderen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en donkergroene bladeren met een opvallende donkere zonedering. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De Toscana Sil Liske gedijt het beste op een zonnige locatie en heeft regelmatig water nodig. Het is een mooie en makkelijk te verzorgen plant die goed past in bloembakken, hanging baskets of borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargoniums zijn niet winterhard en moeten tijdens de vorstperiode naar binnen worden verplaatst om te overleven. In de zomer kunnen ze buiten worden geplaatst om van de zon te genieten. Pelargoniums zijn geen groenblijvende planten.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Liske is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens vorstperiodes binnen te zetten of af te dekken. In de lente en zomer kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Tuinplanten hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig en zijn makkelijk te verzorgen. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Snoeien en bemesten kan de plant extra stimuleren.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Liske heeft zo'n 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd bij het planten ook rekening met de groeihoogte en de verspreiding van de plant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei minder voorspoedig verlopen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Dit kan helpen bij de bestuiving en het aantrekken van nuttige insecten in de tuin.

  . Tuinplanten dragen over het algemeen niet direct bij aan biodiversiteit, maar kunnen wel insecten aantrekken en een rustgevende omgeving creëren. Het aanplanten van een mix van verschillende planten is het beste voor biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van begin juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. De plant zal het beste gedijen op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant staat erom bekend geluiden te dempen vanwege de grote bladeren en dichte groeiwijze. Het kan dus helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in uw tuin of op uw terras.

 • Het is aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen van de plant te verwijderen. Door regelmatig te snoeien, stimuleer je de groei van nieuwe bloemen en een compacte groeiwijze. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  De plant verlangt goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen om wortelrot te voorkomen. Bij het verpotten kan gebruik worden gemaakt van universele potgrond.

  De Tuinplanten vereist een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Vermijd natte of te zure grond om optimale groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant staat graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd felle middagzon. Een beschutte plek uit de wind is ideaal voor deze tuinplant.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te halen of af te dekken met een beschermhoes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te controleren op ziektes en plagen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de planten in het voorjaar en zomermaanden voor de beste resultaten.

  Mulch is een beschermende laag organisch materiaal die wordt aangebracht rond planten om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het kan bestaan uit compost, boomschors, houtsnippers of stro. Mulch zorgt ook voor een gelijkmatige bodemtemperatuur en voegt voedingsstoffen toe aan de grond.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de plant is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant de juiste voedingsstoffen kan opnemen. Het gebruik van kalk kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verhogen indien nodig.

  Deze plant is gevoelig voor bladluizen en spint. Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen of zeepoplossingen om ongedierte te bestrijden. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht rond de plant om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Liske is een variant van de geranium plant en staat bekend om zijn prachtige zachtroze bloemen met donkere aderen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en donkergroene bladeren met een opvallende donkere zonedering. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De Toscana Sil Liske gedijt het beste op een zonnige locatie en heeft regelmatig water nodig. Het is een mooie en makkelijk te verzorgen plant die goed past in bloembakken, hanging baskets of borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.