Pelargonium (Zonale Grp) Lottea

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Lottea is een variëteit binnen de Zonale Geraniums met opvallende, rijkbloeiende bloemen die variëren in kleur van roze tot rood en paars. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in potten en plantenbakken op het balkon of terras. Pelargonium Lottea heeft groen blad met opvallende donkere zonevlekken en een licht aroma dat wordt vrijgegeven bij aanraking. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Met de juiste zorg en regelmatige bemesting kan de Pelargonium (Zonale Grp) Lottea langdurig en overvloedig bloeien, waardoor het een prachtige aanvulling is op elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is dus geen bladverliezende plant die zijn bladeren verliest in de winter.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten blijven staan tijdens strenge vorst. Het wordt aangeraden om de plant in de wintermaanden binnen te halen op een vorstvrije plek. Bij temperaturen onder de 10 graden Celsius kan de plant schade oplopen.

  Pelargoniums zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en kunnen goed gedijen in de tuin. Zorg voor een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Pelargonium (Zonale Grp) Lottea heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant niet te dicht bij andere planten te plaatsen, zodat de lucht goed kan circuleren en ziektes voorkomen worden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  . Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon, maar sommige soorten kunnen ook goed gedijen in de schaduw. Het is echter belangrijk om te weten dat de groei en bloei van planten in de schaduw over het algemeen minder uitbundig zal zijn dan in de zon. Het is daarom aan te raden om de planten regelmatig te controleren en indien nodig te verplaatsen naar een plek met meer zonlicht.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken door te veel water te geven. Het is ook raadzaam om te controleren of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en bloemen die ze produceert, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Tuinplanten zoals Pelargonium bieden over het algemeen weinig toegevoegde waarde voor biodiversiteit, aangezien ze geen inheemse soorten zijn en beperkt voedsel of schuilplaatsen bieden voor inheemse dieren. Het matchen van inheemse planten met de juiste bodem, licht en wateromstandigheden kan een positievere impact hebben op biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en doet het het beste op een zonnige locatie. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Lottea is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt in voeding. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, planten in het algemeen hebben het vermogen om geluid te absorberen en daardoor geluidsdempend te zijn. Door de structuur en het bladerdek van de plant kan geluid worden geabsorbeerd en verminderd. Het toevoegen van planten aan een ruimte kan helpen om geluidsoverlast te verminderen.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of najaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig. Knip de takken ongeveer 5 cm boven een groeipunt af voor een compacte vorm.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het beste.

  Voor deze plant wordt aanbevolen om te planten in luchtige potgrond die goed waterdoorlatend is. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten in potten. Het regelmatig verversen van de potgrond kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem zuur tot neutraal is voor optimale groei. Een regelmatige bemesting zal helpen om de plant gezond en sterk te houden.

  Deze plant heeft een zonnige standplaats nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes.

  Voor winterbescherming van tuinplanten is het belangrijk om de wortels te beschermen tegen vorst door mulch of beschermdoek te gebruiken. Ook kun je de planten tegen de kou beschermen door ze bij elkaar te plaatsen, zodat ze elkaar warmte geven. Zorg daarnaast voor regelmatige controle op ziekten en plagen en snoei dode takken weg om de plant gezond te houden tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig en mag niet uitdrogen. Zet de plant op een zonnige plek en geef regelmatig plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Voor tuinplanten in het algemeen is het aan te raden om regelmatig te bemesten gedurende het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulchen is gunstig voor Tuinplanten zoals deze, omdat het de grond beschermt tegen uitdroging en onkruidgroei reduceert. Het helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en biedt voedingsstoffen aan de planten tijdens het ontbinden. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers voor het beste resultaat.

  De ideale zuurgraad voor Tuinplanten zoals Pelargonium (Zonale Grp) Lottea ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is om gezonde groei te bevorderen. Een goed doorlatende bodem met de juiste pH is essentieel voor een optimale groei en bloei.

  Voor Tuinplanten zoals de Pelargonium (Zonale Grp) Lottea, is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, spint en witte vlieg. Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten om het ongedierte op een natuurlijke manier te bestrijden. Voorkom overmatig water geven en zorg voor een goede luchtcirculatie om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Lottea is een variëteit binnen de Zonale Geraniums met opvallende, rijkbloeiende bloemen die variëren in kleur van roze tot rood en paars. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in potten en plantenbakken op het balkon of terras. Pelargonium Lottea heeft groen blad met opvallende donkere zonevlekken en een licht aroma dat wordt vrijgegeven bij aanraking. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Met de juiste zorg en regelmatige bemesting kan de Pelargonium (Zonale Grp) Lottea langdurig en overvloedig bloeien, waardoor het een prachtige aanvulling is op elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.