Pelargonium (Zonale Grp) Rumika

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Rumika is een prachtige variant van de bekende geranium, met opvallende en kleurrijke bloemen. Deze plant heeft donkergroene bladeren met een lichte zone eromheen, wat zorgt voor een mooi contrast. De bloemen van de Rumika zijn vaak roze, rood of paars van kleur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant gedijt goed in de zon en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De Pelargonium (Zonale Grp) Rumika is een veelzijdige en decoratieve plant die een vrolijke sfeer brengt in elke tuin of woonkamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Rumika is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen, wat betekent dat de plant zijn bladeren niet verliest in de winter. Het is een mooie en kleurrijke toevoeging aan je tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen om vorstschade te voorkomen. In de winter is het aan te raden de plant binnen te halen of te beschermen met bijvoorbeeld mulch.

  Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, en verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Pelargoniums hebben ruimte nodig om te groeien en bloeien, dus het is aan te raden om ze ongeveer 20-30 cm uit elkaar te planten. Zorg ervoor dat de planten voldoende lucht en zonlicht krijgen. Overbevolking kan leiden tot ziekten en plagen.

  Pelargonium Rumika groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium (Zonale Grp) Rumika hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en hoe snel de grond opdroogt. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten te controleren en alleen water te geven als de bovenste laag droog aanvoelt. Te veel water kan leiden tot wortelrot, dus wees voorzichtig met overbewatering.

  Deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn kleurrijke bloemen en nectarrijke sappen. Het is een geweldige toevoeging aan elke tuin die deze bestuivers wil aantrekken. De bloemen van deze plant hebben een zoete geur en zijn perfect voor het lokken van verschillende soorten vlinders en bijen.

  Pelargoniums dragen niet bij aan de biodiversiteit, omdat ze vaak geen inheemse planten zijn en weinig voedsel of schuilplaatsen bieden voor inheemse dieren. Het is beter om inheemse planten te kiezen om de biodiversiteit te ondersteunen in de tuin.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Rumika bloeit meestal van mei tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren, afhankelijk van de groeiomstandigheden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zonnige periodes. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, de plant Pelargonium (Zonale Grp) Rumika is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de meeste planten hebben een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en de structuur van hun stengels. Echter, de mate van geluidsdemping is over het algemeen minimaal in vergelijking met speciale geluidsisolerende materialen.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  Voor de Pelargonium (Zonale Grp) Rumika is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed waterdoorlatend is. Kies voor een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een optimale groei en bloei. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal bijdragen aan een gezonde en bloeiende plant.

  Goede bodemkwaliteit is belangrijk voor tuinplanten zoals deze, ze gedijen het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg compost toe voor extra voeding en verbetering van de bodemstructuur.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, bij voorkeur minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Voorkom te veel vocht rond de wortels om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te halen of af te dekken met stro of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt en niet op een tochtige plek staat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op eventuele ziektes of plagen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond en sterk te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt om vocht vast te houden en de bodemtemperatuur te reguleren, wat gunstig is voor de groei van tuinplanten. Het beschermt de wortels tegen vorst in de winter en voorkomt onkruidgroei. Het is ideaal om een laag mulch aan te brengen rondom de planten in de tuin.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en de algemene gezondheid van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of pyrethrum. Daarnaast is regelmatig controleren op plagen en ze handmatig verwijderen ook een effectieve methode. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, dit kan helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Rumika is een prachtige variant van de bekende geranium, met opvallende en kleurrijke bloemen. Deze plant heeft donkergroene bladeren met een lichte zone eromheen, wat zorgt voor een mooi contrast. De bloemen van de Rumika zijn vaak roze, rood of paars van kleur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant gedijt goed in de zon en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De Pelargonium (Zonale Grp) Rumika is een veelzijdige en decoratieve plant die een vrolijke sfeer brengt in elke tuin of woonkamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.