Spathiphyllum 'Sensation Junior'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Sensation Junior' is een compacte en kleinere variant van de populaire Spathiphyllum plant. De plant heeft donkergroene bladeren en bloeit met witte bloemen die lijken op lepels. Het is een makkelijk te verzorgen kamerplant die weinig licht nodig heeft en goed gedijt in vochtige omstandigheden. De 'Sensation Junior' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Het is een elegant en decoratief plantje dat perfect is voor in huis of op kantoor.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en licht nodig en houdt van een constante kamertemperatuur. Het enige wat je regelmatig moet doen is de dorre bladeren verwijderen.

  Deze plant heeft baat bij helder, indirect licht, maar vermijd direct zonlicht. Het gedijt goed bij medium tot heldere lichtomstandigheden. Zet de plant bij voorkeur op een plek waar het veel natuurlijk licht ontvangt.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van felle zon en heeft liever indirect licht. Te veel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met helder maar diffuus licht.

  Ja, Spathiphyllum houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en tochtige plekken te houden om een gezonde groei te bevorderen. Het regelmatig controleren van de temperatuur en het vermijden van schommelingen is essentieel voor een gezonde Spathiphyllum.

  De plant bloeit meestal in het voorjaar en de zomer, en bloeit ongeveer 4 tot 6 weken lang.

  Ja, de "Spathiphyllum 'Sensation Junior'" is een luchtzuiverende plant. Het heeft het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is daarom een goede keuze om in huis te hebben voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant houdt van een standplaats tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is raadzaam om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen met behulp van scherpe schaar of mes. Het is niet noodzakelijk om de plant regelmatig te snoeien, maar als de plant te groot wordt, kan je de bladeren tot de basis afsnijden. Zorg ervoor dat je altijd steriele gereedschappen gebruikt om besmetting te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef water op kamertemperatuur en vermijd dat de wortels in een laag water staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant twee keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

  De Spathiphyllum 'Sensation Junior' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet drassig is om wortelrot te voorkomen. Gebruik een pot met drainage gaten om overtollig water weg te laten lekken.

  De plant heeft een voorkeur voor een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De "Spathiphyllum 'Sensation Junior'" heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar pas op voor teveel water. Hij doet het goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid hoog te houden.

  De bladeren van de plant kunnen worden schoongemaakt door ze af te stoffen met een zachte vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen, zodat de plant goed kan ademen en groeien. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Spathiphyllum 'Sensation Junior' heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Ideale groeitemperatuur voor kamerplanten varieert tussen 18-24°C. Vermijd extreme hitte of koude tocht om groei te bevorderen. Regelmatig controleren op ideale temperatuur voor optimale groei.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet hoog zijn, ongeveer tussen de 60% en 70%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger in de ruimte te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine bladranden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals deze is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en het algemene welzijn van de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof en verminder de hoeveelheid in de winter. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Sensation Junior' is een compacte en kleinere variant van de populaire Spathiphyllum plant. De plant heeft donkergroene bladeren en bloeit met witte bloemen die lijken op lepels. Het is een makkelijk te verzorgen kamerplant die weinig licht nodig heeft en goed gedijt in vochtige omstandigheden. De 'Sensation Junior' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Het is een elegant en decoratief plantje dat perfect is voor in huis of op kantoor.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.