Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Lemon-Yellow

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola Patiola F1 Pure Lemon-Yellow is een prachtige vioolplant met heldergele bloemen. De bloemen hebben een zachte citroengeur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant groeit compact en is perfect voor bloembakken, borders of hangmanden. Viola Patiola F1 Pure Lemon-Yellow is een gemakkelijk te verzorgen plant die graag in de zon tot halfschaduw staat. Geniet van het vrolijke gele accent in je tuin met deze mooie vioolplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Lemon-Yellow is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in het voorjaar en de zomer.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. In de winterperiode kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Lemon-Yellow is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Lemon-Yellow heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen verspreiden en bloeien. Het is belangrijk om de planten op ongeveer 20 cm afstand van elkaar te planten voor een optimale groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een sterke tuinplant die ook in minder zonnige plekken goed kan gedijen. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Lemon-Yellow heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen hebben tuinplanten zoals deze Viola ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, het planten van deze bloemen draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin doordat het insecten aantrekt met zijn nectar en stuifmeel. De plant zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insectensoorten, wat de biodiversiteit bevordert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het behoud van verschillende planten- en diersoorten.

  Deze plant bloeit van maart tot en met juni en bloeit ongeveer 3-4 maanden lang.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Lemon-Yellow is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als veilig worden beschouwd voor consumptie.

  Deze plant is niet specifiek bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Tuinplanten worden over het algemeen niet gebruikt voor geluidsdemping. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve plant voor in de tuin.

 • Deze plant moet regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig in het voorjaar of na de bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond doorweekt raakt. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water zodat de bladeren droog blijven en de wortels voldoende tijd hebben om te drogen. Houd de grond vochtig maar niet nat.

  De ideale potgrond voor deze tuinplanten is een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond voedingsrijk is om een gezonde groei te bevorderen. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of bij te voeden om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde heeft de voorkeur. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de grond voor een goede groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Het is belangrijk om de plant in de volle zon te zetten voor een optimale groei en bloei.

  In de winter heeft deze plant wat bescherming nodig tegen strenge vorst. Een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant kan helpen om de wortels te beschermen. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen sterke wind en te zorgen voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) houdt van een zonnige plek met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan een regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de voedingsstoffen gelijkmatig worden verdeeld over de wortelzone om een gezonde groei te bevorderen. Overdrijf echter niet met de bemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, de bodemtemperatuur te reguleren en onkruidgroei te verminderen. Een laag mulch kan worden aangebracht rond de plant, maar vermijd contact met de stengels om rotting te voorkomen. Kies een organisch mulchmateriaal zoals boomschors, compost, of stro.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het aan te raden regelmatig te controleren op insecten zoals bladluizen, spintmijten en trips. Deze kunnen het best bestreden worden met een biologisch of natuurlijk bestrijdingsmiddel. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om zo de kans op ziektes te verkleinen.

 • Omschrijving

  Viola Patiola F1 Pure Lemon-Yellow is een prachtige vioolplant met heldergele bloemen. De bloemen hebben een zachte citroengeur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant groeit compact en is perfect voor bloembakken, borders of hangmanden. Viola Patiola F1 Pure Lemon-Yellow is een gemakkelijk te verzorgen plant die graag in de zon tot halfschaduw staat. Geniet van het vrolijke gele accent in je tuin met deze mooie vioolplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.