Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue er en smuk blomst med bløde, lyseblå kronblade. Denne plante tilhører Cornuta gruppen og har en kompakt vækstform. Blomsterne er en fryd for øjet og tiltrækker sommerfugle og bier. Viola Patiola F1 Pure Light Blue blomstrer længe og trives godt både i bede og blomsterkrukker. Denne plante tilføjer et strejf af farve til enhver have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en haveplante, der primært blomstrer om foråret og sommeren.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue er vinterhårdfør til omkring -10 grader Celsius. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse om vinteren, f.eks. med et lag muld omkring rødderne. Denne plante kan derfor fint overleve i vores klima.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue er generelt nem at vedligeholde. Denne plante kræver ikke meget pleje og trives godt i de fleste have miljøer. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er nok til at holde denne plante sund.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue har brug for omkring 20 cm plads til at vokse. Når du planter, skal du sørge for tilstrækkelig afstand mellem planterne for at give dem mulighed for optimal udvikling. Disse planter har brug for plads til at forblive sunde og blomstre smukt.

  Stedmodervioletter trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen vil de producere færre blomster og muligvis blive strakt ud på udkig efter lys. Derfor anbefales det at plante dem på et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som violer har generelt brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig ved at vande cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordstrukturen. Det er vigtigt at undgå, at planten tørrer ud, men også at undgå vandmetning.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, der produceres af blomsterne. Det er derfor et godt valg til en sommerfuglehaven eller bistaven.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle med sine blomster. Det giver mad og skjulesteder til forskellige insekter og dyr. Det giver en varieret og levende haveomgivelser.

  Denne plante blomstrer fra tidlig forår til sommer, ​​normalt fra marts til juni. Blomstringsperioden varer i gennemsnit fire til seks uger.

  Denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst i et solrigt miljø med veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for udtørring.

  Nej, Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens dekorative blomster. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue har en let lyddæmpende virkning på grund af bladene og blomsterne. Dette kan hjælpe med at dæmpe omgivende lyde. Det er dog ikke den mest effektive plante inden for lyddæmpning.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue, men at fjerne visne blomster kan fremme blomstringen. Det anbefales også at fjerne døde eller beskadigede blade og blomster regelmæssigt for at sikre en sund udseende plante. Beskæring bør bedst udføres om foråret eller efter blomstringen.

  Sørg for at give planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Undgå at vande bladene for at forhindre svampesygdomme.

  Planten har brug for veldrænet pottemuld for at trives godt. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Derudover kan det være nyttigt at tilføje gødning en gang imellem for at fremme væksten.

  Jordkvaliteten skal være god og vandgennemtrængelig samt let fugtig. Sørg for en frugtbar jord med tilstrækkelige næringsstoffer. Tilføj eventuelt kompost eller organisk gødning for at sikre en sund vækst af planten.

  Den Viola patiola F1 Pure Light Blue foretrækker en solrig til halvskygge placering. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke forbliver for fugtig. Denne plante trives godt i bede, plantekasser eller hængepotter.

  Bjergene kan være hårdføre, men det anbefales at beskytte dem ekstra i vintermånederne. Dette kan gøres ved at dække dem med et tykt lag muld eller blade, eller ved at flytte dem til et beskyttet sted. Vandgivning om vinteren kan også hjælpe med at beskytte planten mod frostskader.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at stimulere blomstringen. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  Have gavn af gødning med organisk gødning om foråret. Brug en generel gødning til blomstrende planter for at stimulere væksten og blomstringen. Sørg for, at gødningen bliver jævnt fordelt over plantens rodzone.

  Mulch er et lag organisk materiale, der lægges rundt om planter for at holde jorden fugtig, reducere ukrudtsvækst og regulere jordtemperaturen. Det kan bestå af ting som barkflis, kompost eller blade. Placér mulchen i et lag på 5-7 cm rundt om planten, men sørg for, at stammen eller stilkene ikke er dækket for at forhindre skimmelvækst.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue trives i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,2. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den for optimal vækst af planten. At tilføje kompost eller organisk muld kan hjælpe med at opretholde den rette pH-værdi.

  For at bekæmpe skadedyr på disse haveplanter kan naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrin anvendes. Det er også en god ide at regelmæssigt inspicere planterne for tegn på skadedyr som bladlus, trips eller snegle for at forebygge angreb. Sørg desuden for god luftcirkulation og tilstrækkelig plads mellem planterne for at mindske risikoen for skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Light Blue er en smuk blomst med bløde, lyseblå kronblade. Denne plante tilhører Cornuta gruppen og har en kompakt vækstform. Blomsterne er en fryd for øjet og tiltrækker sommerfugle og bier. Viola Patiola F1 Pure Light Blue blomstrer længe og trives godt både i bede og blomsterkrukker. Denne plante tilføjer et strejf af farve til enhver have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.