Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet is een compacte plant met prachtige diep paarse bloemen. Deze vaste plant bloeit rijkelijk en is zeer geschikt voor borders, potten en hanging baskets. De bloemen hebben een opvallende geel oogje in het midden wat zorgt voor een speels effect. De Viola houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die in de winter zal afsterven. Het is aan te raden om in het voorjaar nieuwe planten te poten.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Ideaal voor in de tuin tijdens de wintermaanden.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig water geven en wat bemesting zal de plant gezond houden.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet plant heeft gemiddeld ongeveer 15 tot 20 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om voldoende lucht en zonlicht te krijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te bewateren voor optimale groei.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of in lichte schaduw. In de volledige schaduw kan de groei belemmerd worden. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan door de nectar die het produceert. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan een tuin.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet draagt bij aan biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn bloemen. Het zorgt voor extra voedselbronnen en biedt schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin. Het is dus positief voor de biodiversiteit in de omgeving.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het begin van de lente tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant ongeveer 4 tot 6 maanden lang. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin gedurende het grootste deel van het groeiseizoen.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als deze in de volle zon staat om uitdroging te voorkomen. De plant zal gezond en kleurrijk blijven met voldoende zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als sierplant vanwege de mooie bloemen. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  De "Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet" heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze tuinplant staat voornamelijk bekend om zijn prachtige bloemen en niet om zijn geluidsisolerende capaciteiten.

 • Het snoeien van deze plant dient minimaal te gebeuren, enkel om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoeien kan het beste plaatsvinden aan het einde van het groeiseizoen. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om de gezondheid van de plant niet te schaden.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd het creëren van waterplassen bij de plant. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig en moet regelmatig worden bewaterd. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. De plant kan geplant worden in borders, bloembakken of hangmanden.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de plant te leggen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Als het echt extreem koud wordt, kan het helpen om de plant tijdelijk af te dekken met een doek of plastic.

  De Viola heeft regelmatig water nodig en bloeit het beste met voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Voed de plant af en toe met plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

  Mulch kan helpen bij het behouden van vocht in de grond, het onderdrukken van onkruidgroei en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan ook bijdragen aan een gezonde bodem en de algehele groei en bloei van de plant bevorderen. Het is belangrijk om de mulch laag niet te dik aan te brengen en ervoor te zorgen dat de stam van de plant vrij blijft om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem pH kan gunstig zijn voor de gezondheid van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je zorgen voor een goede luchtcirculatie en drainage om de plant gezond te houden. Daarnaast kan je regelmatig controleren op luizen en slakken en deze indien nodig handmatig verwijderen. Verder is het belangrijk om de plant niet te overbemesten, omdat dit ongedierte kan aantrekken.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Violet is een compacte plant met prachtige diep paarse bloemen. Deze vaste plant bloeit rijkelijk en is zeer geschikt voor borders, potten en hanging baskets. De bloemen hebben een opvallende geel oogje in het midden wat zorgt voor een speels effect. De Viola houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.