Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow is een mooie en opvallende vioolplant met heldergele bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in borders als in potten worden gekweekt. De bloemen hebben een aantrekkelijke geur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer geschikt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de winter zal afsterven. Het wordt aanbevolen om elk voorjaar nieuwe planten te kopen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. In het voorjaar kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in verschillende soorten bodem en klimaat. Regelmatig water geven en wat bemesting is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De Viola heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te bloeien. Plaats de Viola op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die zich goed kan aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig is en dat de plant regelmatig wordt bemest.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldergele bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Het is een aantrekkelijke keuze om in je tuin te hebben als je deze belangrijke bestuivers wilt ondersteunen.

  Tuinplanten zoals deze violen dragen bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken met hun bloemen. Ze helpen bij het bestuiven van andere planten in de omgeving. Door deze planten in uw tuin te zetten, kunt u helpen bij het behoud van de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden april tot en met juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. In de volle zon zal de plant ook rijker bloeien.

  Nee, de plant Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve gele bloemen. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow heeft geluidsdempende eigenschappen. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin of op het balkon. Goede keuze als u op zoek bent naar een plant die ook een rustige omgeving kan creëren.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei ook eventuele dood of beschadigd blad weg. Dit bevordert de groei en bloei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water zodat de bladeren tijd hebben om droog te worden in de zon.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow groeit het best in goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, anders kan de plant gaan rotten. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in lichte schaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge bodems. Deze plant is geschikt voor borders, bloembakken en hanging baskets.

  Zorg in de winter voor bescherming tegen vorst door de plant af te dekken met stro of bladeren. Plaats de plant op een beschutte plek en vermijd blootstelling aan harde wind. Geef in droge periodes ook af en toe water om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Plant de violen in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow heeft behoefte aan regelmatige bemesting om te kunnen gedijen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, met een hoger stikstofgehalte voor gezondere bladeren en meer bloemknoppen. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig wordt verdeeld over het groeiseizoen om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Door mulch rond de plant te leggen, worden de wortels beschermd en zal de plant beter gedijen. Het is aan te raden om organische materialen zoals bladeren, stro of boomschors te gebruiken als mulch voor tuinplanten.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten zoals deze Viola is tussen de 6,0 en 7,0, oftewel licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met kalk of zwavel indien nodig. Een goede balans in de zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het aan te raden om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van plagen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of insecticidale zeep worden gebruikt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende luchtstroom en water krijgt, zodat deze gezond blijft en minder vatbaar is voor plagen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow is een mooie en opvallende vioolplant met heldergele bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in borders als in potten worden gekweekt. De bloemen hebben een aantrekkelijke geur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 Pure Yellow trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer geschikt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.