Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Deep Blue with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Deep Blue with Blotch is een soort viool die bekend staat om zijn diepblauwe kleur met een opvallend vlekje aan de binnenkant van de bloemblaadjes. Het is een robuuste plant die bloeit met grote, kleurrijke bloemen die een vrolijke sfeer toevoegen aan de tuin. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. De Viola Colossus F1 Deep Blue with Blotch kan zowel in perken als in potten worden gekweekt en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar kleurrijke en gemakkelijk te verzorgen bloemen in hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Deep Blue with Blotch is geen groenblijvende plant. Het is een bloeiende plant die zich goed ontwikkelt in de tuin. Het is aan te raden om deze plant regelmatig te onderhouden en te bemesten voor optimale groei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Hierdoor kan hij goed overleven in ons klimaat en is hij geschikt voor in de tuin. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen redelijk onderhoudsvriendelijk en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zolang de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei.

  Voor deze plant heb je ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Gebruik eventueel plantenvoeding voor een optimale groei.

  Ja, Viola's gedijen over het algemeen goed in de schaduwrijke delen van de tuin. Ze kunnen zelfs beter groeien in de schaduw dan in de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant vochtig blijft. Geef de plant één tot twee keer per week water, afhankelijk van de vochtigheid van de grond en de omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, planten spelen een belangrijke rol in het bevorderen van biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en dieren. Door het toevoegen van diverse plantensoorten aan de tuin, kan de biodiversiteit worden vergroot. Het is daarom positief om planten in de tuin te hebben.

  Deze plant begint meestal te bloeien in maart en kan blijven bloeien tot juni. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 8 tot 10 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Zorg voor bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, Viola planten hebben de reputatie geluiden te dempen vanwege hun dichte bladeren en stelen. Deze eigenschap kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in een tuin of buitenruimte. Het planten van Viola in een tuin kan dus bijdragen aan een rustige en vredige omgeving.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren of bloemen verwijderd moeten worden. Knip de bloemstelen vlak boven de bladeren af om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De plant houdt van regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water bij voorkeur in de ochtend en vermijd bladnatting om rotting te voorkomen. Houd de grond vochtig maar niet drassig.

  De Viola plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond en sterk te houden. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond om de groei te stimuleren.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Voeg organische meststoffen toe voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft. Het is ideaal om de plant in een border of bloembak te plaatsen.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de grond rondom de plant te bedekken met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen tegen harde wind door een beschutting te creëren met bijvoorbeeld een laag gaas of vliesdoek. Het is ook aan te raden om te controleren of de plant niet te nat staat, aangezien te veel vocht kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Bemest de plant om de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Kies een vloeibare meststof die rijk is aan voedingsstoffen en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Mesten kan het beste in het voorjaar en in de zomermaanden worden gedaan om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  Mulch wordt gebruikt om de grond rondom de plant te bedekken en vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur te reguleren. Het helpt ook om de plant te beschermen tegen extreme weersomstandigheden en ziektes. Voor tuinplanten is het dus belangrijk om regelmatig mulch toe te voegen.

  De Tuinplanten die Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Deep Blue with Blotch omvatten, hebben een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Biologische bestrijding van bladluizen kan worden gedaan door lieveheersbeestjes in de tuin te introduceren. Slakken kunnen worden bestreden door koperen ringen rondom de plant te plaatsen. Voor ander ongedierte zoals rupsen kunnen natuurlijke vijanden zoals sluipwespen worden ingezet.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Deep Blue with Blotch is een soort viool die bekend staat om zijn diepblauwe kleur met een opvallend vlekje aan de binnenkant van de bloemblaadjes. Het is een robuuste plant die bloeit met grote, kleurrijke bloemen die een vrolijke sfeer toevoegen aan de tuin. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. De Viola Colossus F1 Deep Blue with Blotch kan zowel in perken als in potten worden gekweekt en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar kleurrijke en gemakkelijk te verzorgen bloemen in hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.