Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Formula

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Formula er en imponerende og farverig violplante med store blomster. Denne plante har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i løbet af forår og sommer. Blomsterne har en iøjnefaldende og intens farve, hvilket gør dem til et ægte blikfang i bede, potter eller hængekurve. Udvalget af Colossus F1 Formula tilbyder et bredt udvalg af farver, så der er en passende variant til enhver haveplan. Disse planter er lette at passe og trives både i solen og halvskyggen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade om vinteren. Det er en årlig plante, der skal plantes hvert år. Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Formula er en slags viol, der er meget almindelig i haver.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Formula er vinterhårdfør ned til -5°C. Denne haveplante kan derfor tåle temperaturer under frysepunktet. Det er vigtigt at beskytte planten mod alvorlig frost.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Formula er ret nem at passe. Denne plante kræver regelmæssig vanding og blomstrer bedst i fuld sol eller halvskygge. En god gødskning og regelmæssig beskæring sikrer en sund vækst og blomstring.

  For denne plante anbefales det at holde cirka 15 til 20 centimeter mellem hver plante. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft. Sørg for tilstrækkeligt vand og næringsstoffer til en sund vækst.

  Planten trives bedst i direkte sollys eller halvskygge. I skyggen kan væksten muligvis sænkes, og der kan dannes færre blomster. Det anbefales at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  De Viola Colossus F1 Formula har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke gennemvædet. Generelt anbefales det at vande planten cirka 2 til 3 gange om ugen.

  Ja, Violaer er kendt for deres tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af nektaren fra blomsterne. Disse planter er således sommerfugle- og bievenlige.

  Haveplanter som Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Formula kan bidrage til biodiversitet ved at tilbyde blomster og nektar til bestøvende insekter som bier og sommerfugle. Det er vigtigt at have en mangfoldighed af planter i haven for at tiltrække forskellige dyrearter og fremme biodiversiteten. At give planterne regelmæssigt vand og gødning kan også hjælpe med at skabe en sund miljø for forskellige flora og fauna arter.

  Denne plante blomstrer fra tidlig forår til slutningen af sommeren. Blomstringsperioden kan vare ca. 4 til 6 måneder, afhængigt af forholdene.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand og beskytte den mod ekstrem varme. På den måde vil planten trives optimalt i fuld sol.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og dyrkes som prydblomst i haven. Det anbefales ikke at spise disse planter. Det kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, denne plante har egenskaben at dæmpe lyd. De tykke blade og robuste stængler fungerer som en buffer mod lydbølger, hvilket giver planten en lyddæmpende effekt. Dette kan bidrage til en rolig og afslappet stemning i haven.

 • Det bedste er at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme væksten af nye blomster. Fjern også eventuelle gullige blade for at holde planten sund. Beskær planten tilbage om efteråret til omkring 10 cm over jorden for at fremme ny vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Giv vand ved plantens base og undgå at sprøjte vand på bladene for at forhindre skimmel.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke for våd. Brug en næringsrig pottemuld for at holde planten sund og stærk.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Formula trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandpytter. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt for at fremme vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd. Ideel til at plante i bede, potter eller hængekurve.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod frost om vinteren ved for eksempel at lægge et lag muld omkring den. Det kan også hjælpe at placere planten et beskyttet sted og undgå, at jorden bliver for våd om vinteren. Ved længerevarende frost anbefales det at dække planten med f.eks. fiberdug.

  Planten har brug for jævnligt vand, især i tørre perioder. Sørg for veldrænet jord og tilstrækkelig næring. Fjern visne blomster for at stimulere ny blomstring.

  For haveplanter som disse anbefales det at bruge en generel gødning specielt til blomstrende planter. Gød plantene om foråret og eventuelt en gang til midtvejs i vækstsæsonen. Følg altid anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Mulching hjælper med at holde på fugt i jorden og undertrykker ukrudtsvækst omkring planten. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller halm som mulch. Påfør et lag på 5-7 cm rundt om planten, men undgå kontakt med stænglerne for at undgå rådne.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Formula foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere surhedsgraden og om nødvendigt forbedre jorden med organiske stoffer eller kalk. En pH-testkit kan være til hjælp her.

  Når du bekæmper skadedyr på disse havplanter, kan du overveje at bruge naturlige fjender som marihøns til at bekæmpe dem. Derudover kan du regelmæssigt kontrollere for lus og fjerne dem manuelt. Brugen af kemiske bekæmpelsesmidler kan være skadelig for planten og økosystemet, så prøv at undgå dette så meget som muligt.

 • Beskrivelse

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Formula er en imponerende og farverig violplante med store blomster. Denne plante har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i løbet af forår og sommer. Blomsterne har en iøjnefaldende og intens farve, hvilket gør dem til et ægte blikfang i bede, potter eller hængekurve. Udvalget af Colossus F1 Formula tilbyder et bredt udvalg af farver, så der er en passende variant til enhver haveplan. Disse planter er lette at passe og trives både i solen og halvskyggen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.